To Binance επιχειρεί να κατακτήσει τη Γαλλία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
To Binance επιχειρεί να κατακτήσει τη Γαλλία
O κολοσσός των κρυπτονομισμάτων Binance ενισχύει την παρουσία του στη Γαλλία μετά από ένα υποτονικό έτος ρυθμιστικής εποπτείας.

O κολοσσός των κρυπτονομισμάτων Binance ενισχύει την παρουσία του στη Γαλλία.

Το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο crypto στον κόσμο χρηματοδοτεί μια πρωτοβουλία 110 εκατ. ευρώ με τον οργανισμό France FinTech σε μια προσπάθεια να στηρίξει τον κλάδο των κρυπτονομισμάτων και το blockchain στη Γαλλία.

Η πρωτοβουλία, που ανακοινώθηκε τον Νοέμβριο και ονομάστηκε Objective Moon, προβλέπει το άνοιγμα γραφείου ερευνών και ανάπτυξης από την Binance στη Γαλλία και τη συνεργασία της σε ένα πρόγραμμα εκκόλαψης για start-ups αλλά και σε εκπαιδευτικά προγράμματα.

Ένα νέο οικοσύστημα

«Ο στόχος του Objective Moon είναι να δημιουργηθεί ένα οικοσύστημα και να αναπτυχθεί και να επιταχυνθεί το οικοσύστημα. Δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι», δήλωσε ο David Princay, υπεύθυνος της Binance για τη Γαλλία. Αναφορικά με το σχέδιο για άνοιγμα γραφείου R&D, είπε ότι «θα πρέπει επίσης να είμαστε σε θέση να ανιχνεύουμε τα ταλέντα και να έχουμε περισσότερες δυνατότητες να μεγαλώσουμε», χαρακτηρίζοντας το γραφείο ως ένα βήμα που πρέπει να γίνει για την περαιτέρω εξέλιξη.

Στα εκπαιδευτικά προγράμματα της πρωτοβουλίας εμπλέκονται επίσης η Ledger, η γαλλική εταιρεία hardware που πρόσφατα αποτιμήθηκε στα 1,5 δισ. δολάρια και η εταιρεία τεχνολογίας στην εκπαίδευση OpenClassroom.

Η Γαλλία ενδέχεται να προσφέρει γόνιμο έδαφος στην πρωτοβουλία δεδομένης της ανάπτυξης της δραστηριότητας fintech στην χώρα. Σύμφωνα με στοιχεία του Dealroom, οι επενδύσεις σε fintech στη Γαλλία έχουν διογκωθεί φέτος με μεγάλους γύρους χρηματοδότησης για εταιρείες όπως οι Lydia και Qonto.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider