Νέο «χτύπημα» από τη Σιγκαπούρη για τα crypto μετά το ιστορικό υψηλό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο «χτύπημα» από τη Σιγκαπούρη για τα crypto μετά το ιστορικό υψηλό
Το Bitcoin έχει καταγράψει «ράλι» της τάξεως του 130% περίπου μέχρι στιγμής φέτος και το Ether κατά 550% την ίδια περίοδο.

Η Kεντρική Tράπεζα της Σιγκαπούρης όπως και και η αρμόδια ρυθμιστική αρχή προειδοποίησαν την Τρίτη για «απότομες κερδοσκοπικές διακυμάνσεις» και πιθανούς κινδύνους για τους επενδυτές που τοποθετούνται σε κρυπτονομίσματα. Η Νομισματική Αρχή της Σιγκαπούρης «εξαπολύει πύρα στην αγορά των crypto σαν ένα επενδυτικό όχημα», δήλωσε ο Ravi Menon, διευθύνων σύμβουλός της.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως το Bitcoin και το Εthereum σημείωσαν νέο ιστορικό υψηλό κατά τη χθεσινή βραδινή διαπραγμάτευση, καθώς το πρώτο ενισχύθηκε κατά 2,7% περίπου φτάνοντας στα 68.086,45 δολάρια, σύμφωνα με το Coindesk. Αντίστοιχα, το Ether - το δεύτερο μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα στον κόσμο σε αξία - σημείωσε άνοδο 1,56% και διαπραγματεύθηκε στα 4.813,94 δολάρια.

Το Bitcoin έχει καταγράψει «ράλι» της τάξεως του 130% περίπου μέχρι στιγμής φέτος και το Ether κατά 550% την ίδια περίοδο. Ωστόσο και τα δύο κρυπτονομίσματα έχουν καταγράψει έντονη μεταβλητότητα κατά τη διάρκεια του έτους.

Όπως υπενθυμίζει το CNBC, εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια εξαφανίστηκαν από τις αγορές κρυπτονομισμάτων τον Μάιο, αφού ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, ανάρτησε στο Twitter ότι η κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων θα σταματήσει να επιτρέπει τη χρήση Bitcoin για την αγορά των αυτοκινήτων της.

«Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων δεν στηρίζονται σε καμία οικονομική βάση και υπόκεινται σε έντονες κερδοσκοπικές διακυμάνσεις», είπε ο Menon. «Οι επενδυτές σε αυτά τα toekns κινδυνεύουν να υποστούν σημαντικές απώλειες».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider