Έντονη μεταβλητότητα για το Bitcoin - Κατρακυλά πάνω από 4%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έντονη μεταβλητότητα για το Bitcoin - Κατρακυλά πάνω από 4%
Απώλειες καταγράφει το Bitcoin αλλά διατηρείται πάνω από τις 60.000 δολάρια.

Έντονη μεταβλητότητα καταγράφει το ισχυρό κρυπτονόμισμα την Πέμπτη, καθώς υποχωρεί από τα ιστορικά υψηλά, καταγράφοντας απώλειες που ξεπερνούν το 4%.

Συγκεκριμένα, το Bitcoin σημειώνει απώλειες 4,17% υποχωρώντας στα 63.219 δολάρια, ήτοι απώλειες 2.752 δολαρίων. Η ημερήσια μεταβλητότητα είναι ιδιαίτερα υψηλή για το Bitcoin καθώς κινήθηκε σε ένα εύρος μεταξύ 65.971 δολαρίων και 62.368 δολαρίων.

Φυσικά, οι κινήσεις στο Bit, οδηγούν σε πιέσεις και στα υπόλοιπα crypto, με το Litecoin και το XPR να καταγράφουν απώλειες άνω του 3%, ενώ ανθεκτικότητα δείχνει το Ethereum που υποχωρεί μόλις 0,03% στα 4.106 δολάρια.

Σύμφωνα με αναλυτές, η έντονη μεταβλητότητα του Bitcoin οφείλεται στην κίνηση της JP Morgan, όπου επισήμανε πως οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό παρά ο ενθουσιασμός για το πρώτο ETF είναι οι παράγοντες που οδηγούν το ράλι στην τιμή του Bitcoin.

«Από μόνη της, η διαπραγμάτευση του BITO είναι απίθανο να πυροδοτήσει την εισροή νέων κεφαλαίων στο Bitcoin», σημειώνουν οι αναλυτές της JPMorgan της JPMorgan, αναφερόμενοι στο ETF της ProShares Bitcoin Strategy. «Αντίθετα, πιστεύουμε ότι η αντίληψη του Bitcoin ως καλύτερης αντιστάθμισης πληθωρισμού από τον χρυσό είναι ο κύριος λόγος για την τρέχουσα άνοδο, προκαλώντας μια στροφή από τα ETF του χρυσού σε κεφάλαια του Bitcoin από τον Σεπτέμβριο», πρόσθεσαν.

Οι αυξανόμενες ανησυχίες για τον πληθωρισμό έχουν ανανεώσει το επενδυτικό ενδιαφέρον για περιουσιακά στοιχεία που λειτουργούν ως αντιστάθμιση - και αυτό περιλαμβάνει το Bitcoin. Ο χρυσός απέτυχε, τις τελευταίες εβδομάδες, να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανησυχίες για τις αυξανόμενες πιέσεις κόστους και η μετατόπιση από τα ETF του χρυσού σε κεφάλαια Bitcoin επιταχύνθηκε. «Αυτή η αλλαγή τάσης διατηρείται, στηρίζοντας μια bullish προοπτική για το Bitcoin μέχρι το τέλος του έτους», τονίζουν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider