Axie Infinity: Το token ενός crypto «βιντεο-παιχνιδού» που έχει εκτιναχθεί

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Axie Infinity: Το token ενός crypto «βιντεο-παιχνιδού» που έχει εκτιναχθεί
Το Axie Infinity επιτρέπει στους παίκτες του να συγκεντρώνουν κρυπτονομίσματα ολοκληρώνοντας tasks και ανεβαίνοντας Levels.

Το bitcoin, μόλις χθες σημείωσε νέο ιστορικό υψηλό και η crypto - μανία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Ένας από τους μεγαλύτερους κερδισμένους της «τρέλας» αυτής είναι το Axie Infinity, ένα blockchain βιντεο - παιχνίδι, το token (AXS) του οποίου έχει σημειώσει εντυπωσιακή άνοδο 200x, μόνο από την αρχή της χρονιάς μέχρι σήμερα, σύμφωνα με το Bloomberg.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Invezz, οι επενδυτές εκτιμούν πως η τιμή του token μπορεί να ξεπεράσει σύντομα τα 200 δολάρια. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο επίπεδο των 120 δολαρίων, ενώ το ιστορικό του υψηλό ήταν στα 153 δολάρια. Μάλιστα, βρίσκεται στην 23η θέση στην κατάταξη των μεγαλύτερων κρυπτονομισμάτων.

Πρόκειται για ένα παιχνίδι «play-to-earn» το οποίο μετατρέπει τους παίκτες του σε επενδυτές crypto μέσα από ένα πολύπλοκο σύστημα με δημιουργία χαρακτήρων, εξέλιξης παιχνιδιού και επιβράβευσης με κρυπτονομίσματα.

Συγκεκριμένα, το Axie Infinity επιτρέπει στους παίκτες του να συγκεντρώνουν κρυπτονομίσματα ολοκληρώνοντας tasks και ανεβαίνοντας Levels.

Αυτό που το κάνει να διαφέρει με τα αντίστοιχα παιχνίδια NFT που κυκλοφορούν είναι πως το Axie ενθαρρύνει τους παίκτες να ρευστοποιήσουν τα κρυπτονομίσματα σε μετρητά και τους δίνει τα τρόπο για να το κάνουν, μέσω του blockchain Ethereum.

Οι παίκτες για να ξεκινήσουν καλούνται να «επενδύσουν» τουλάχιστον 200 δολάρια (ή μέχρι 600 δολάρια), όμως ανάλογα με το που βρίσκονται, δίνεται η δυνατότητα να βρεθεί κάποιος που θα λειτουργεί ως «σπόνσορας», ο οποίος δίνει το απαιτούμενο ποσό και «πληρώνεται» για την βοήθει του με αντίστοιχο μερίδιο από τα κέρδη του παίκτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αυτό το βιντεο-παιχνίδι μετατρέπει τους παίκτες σε... επενδυτές crypto

gazzetta
gazzetta reader insider insider