Στον Όμιλο Θ. Βασιλάκη περνούν Fiat, Alfa Romeo και Jeep στην Ελλάδα

Νικόλαος Γιαννούλας
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στον Όμιλο Θ. Βασιλάκη περνούν Fiat, Alfa Romeo και Jeep στην Ελλάδα
FCA Greece
Η Autohellas αναλαμβάνει σε συνεργασία με την ισραηλινή Samelet τις δραστηριότητες που είχε μέχρι σήμερα η FCA Greece.

Τίτλοι τέλους για την FCA Greece, καθώς την αντιπροσώπευση των Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Fiat Professional και Jeep αναλαμβάνει κοινή εταιρεία των ομίλων Autohellas και Samelet, όπως επίσημα ανακοινώθηκε.

Πιο συγκεκριμένα, ο ελληνικός όμιλος Autohellas και και ο ισραηλινός όμιλος Samelet ιδρύουν κοινή εταιρεία για να καταστεί ο συνεργάτης της Stellantis στην ελληνική αγορά που θα αναλάβει την εισαγωγή και διανομή των μαρκών Abarth, Alfa Romeo Fiat, Fiat Professional και Jeep. Η ολοκλήρωση αυτής της σχεδιαζόμενης εξαγοράς τελεί υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Η συναλλαγή έρχεται στον απόηχο της συγχώνευσης των κατασκευαστών αυτοκινήτων PSA και FCA - πέρυσι - η οποία δημιούργησε τη Stellantis, μια από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο με εργοστασιακές δραστηριότητες σε 30 χώρες και εμπορική παρουσία σε 130 αγορές παγκοσμίως. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, οι συμβάσεις του προσωπικού της FCA Greece ΑΕ δεν θα επηρεαστούν από την ολοκλήρωση της συναλλαγής αυτής.

Όπως αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση οι Omer Levi και Γιώργος Βασιλάκης των Ομίλων Samelet και Autohellas αντίστοιχα, «Μας τιμά η απόφαση της Stellantis να επιλέξει τη νεοσύστατη εταιρεία των Ομίλων μας Autohellas και Samelet για την εισαγωγή και διάθεση των ιστορικών και εμβληματικών Μαρκών των Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Fiat Professional και Jeep στην ελληνική αγορά. Η συνεργασία μας μοιράζεται το κοινό όραμα για μια πελατοκεντρική στρατηγική και βασίζεται στη συλλογική και συμπληρωματική παρουσία, στους πόρους και στην ηγετική μας θέση σε πολλούς τομείς υπηρεσιών κινητικότητας στην Ελλάδα. Κοινός μας στόχος είναι να μεταφράσουμε την νέα εκτεταμένη προϊοντική στρατηγική της Stellantis για τις Μάρκες αυτές σε εμπορική επιτυχία στην ελληνική αγορά και να υπερέχουμε στην εξυπηρέτηση των υφιστάμενων και μελλοντικών αναγκών των πελατών μας μέσα στον ταχέως εξελισσόμενο κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας».

Ποιες είναι οι Autohellas και Samelet

Ο Όμιλος Samelet ιδρύθηκε το 1946 στο Ισραήλ και σήμερα εισάγει και διανέμει τις μάρκες Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Ferrari, Fiat, Fiat Professional, Jeep, Iveco, Maserati και Ram.

Η Autohellas ιδρύθηκε το 1966 από τον Θεόδωρο Βασιλάκη και είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών από το 1999. Δραστηριοποιείται σε βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις οχημάτων μέσω της Hertz, διαχείριση στόλου / operating leasing, εισαγωγή και διανομή αυτοκινήτων των μαρκών Hyundai, Kia και Seat καθώς και στη λιανική πώληση και τεχνική υποστήριξη τόσο καινούργιων όσο και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

H συνεργασία των δύο Ομίλων έχει τις ρίζες της στη μακροχρόνια φιλία των ιδρυτών τους, του αείμνηστου Θεόδωρου Βασιλάκη και του Michael Levi.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider