H Volkswagen ολοκλήρωσε την εξαγορά της Europcar

Κώστας Μπιτσικώκος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Volkswagen ολοκλήρωσε την εξαγορά της Europcar
(Πηγή: Volkswagen)
Αποκτώντας την γαλλική εταιρεία μίσθωσης οχημάτων, ο γερμανικός όμιλος θέλει να εξασφαλίσει ένα σημαντικό μερίδιο στον κλάδο των υπηρεσιών κινητικότητας.

Ένα σημαντικό βήμα προς το στόχο να καταστεί ο κορυφαίος πάροχος μετακινήσεων παγκοσμίως, έκανε το Volkswagen Group. Σε συνεργασία με τη βρετανική εταιρεία επενδύσεων Attestor και την ολλανδική Pon Holdings, ολοκλήρωσε την εξαγορά της γαλλικής Europcar.

Στο πλαίσιο του στρατηγικού της πλάνου NEW AUTO, η Volkswagen σχεδιάζει να μετασχηματιστεί από κατασκευαστής οχημάτων σε ολοκληρωμένο πάροχο λύσεων μετακίνησης. Το πλάνο προβλέπει την μεταμόρφωση του Europcar Mobility Group σε ηγέτη στον τομέα της βιώσιμης κινητικότητας, καλύπτοντας κάθε ανάγκη: από την κοινή χρήση οχημάτων για λίγες ώρες, έως την μίσθωση για αρκετούς μήνες.

Η πιλοτική φάση των υπηρεσιών κινητικότητας θα τεθεί σε ισχύ το τελευταίο τρίμηνο το έτους από τη Βιέννη, ενώ θα ακολουθήσει το Αμβούργο το πρώτο τρίμηνο του 2023. Το δεύτερο μισό της δεκαετίας που διανύουμε θα ενταχθούν σε υπηρεσία τα αυτόνομα οχήματα της Europcar, κίνηση που αναμένεται να αυξήσει την αποτελεσματικότητα και την κερδοφορία της εταιρείας.

Το Europcar Mobility Group έχει παρουσία σε περισσότερες από 140 χώρες, περιλαμβάνοντας την Europcar που ειδικεύεται στην ενοικίαση αυτοκινήτων και ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων καθώς και τις Goldcar, InterRent, Ubeeqo, Buchbinder.

«Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας το 2030 η πλειοψηφία των ανθρώπων θα προτιμά τα ιδιωτικά μέσα μετακίνησης, όμως θα έχει να κάνει περισσότερο με τη χρήση και όχι με την ιδιοκτησία των οχημάτων», σχολίασε o Κρίστιαν Νταλχάιμ, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Volkswagen Financial Services.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider