Αυτοκίνητο: Πάνω από το «φράγμα» των 500.000 οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων e-POWER στην Ιαπωνία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυτοκίνητο: Πάνω από το «φράγμα» των 500.000 οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων e-POWER στην Ιαπωνία
Το e-POWER προσφέρει μία απρόσκοπτη εμπειρία ισχυρής επιτάχυνσης, παρόμοια με αυτήν ενός EV, χωρίς την ανησυχία της φόρτισης.

Η Nissan ανακοίνωσε ότι οι αθροιστικές πωλήσεις οχημάτων με τον ηλεκτροκινητήρα e-POWER ξεπέρασαν τις 500.000 στα τέλη Μαρτίου. Ο συγκεκριμένος ηλεκτροκινητήρας διαφέρει από τα τυπικά υβριδικά συστήματα, καθώς απλοποιεί τη λειτουργία του κινητήριου συνόλου, με τον ηλεκτροκινητήρα υψηλής απόδοσης να παρέχει αποκλειστικά ισχύ στους τροχούς. Η μπαταρία ιόντων λιθίου που τροφοδοτεί τον ηλεκτρικό κινητήρα επαναφορτίζεται από έναν εξαιρετικά αποδοτικό, ενσωματωμένο κινητήρα εσωτερικής καύσης, που λειτουργεί ως γεννήτρια ισχύος.

Με αυτόν τον τρόπο το e-POWER προσφέρει μία απρόσκοπτη εμπειρία ισχυρής επιτάχυνσης, παρόμοια με αυτήν ενός EV, χωρίς την ανησυχία της φόρτισης. Αυτός ο τρόπος λειτουργίας καθιστά την ηλεκτρική κινητικότητα διαθέσιμη σε πολλούς περισσότερους οδηγούς από ποτέ.

Η αποδοτικότητα της κατανάλωσης καυσίμου βρίσκεται, επίσης, στον πυρήνα του συστήματος e-POWER της Nissan, με τον κινητήρα να λειτουργεί με βελτιστοποιημένη ταχύτητα για την επαναφόρτιση της μπαταρίας. Ο κινητήρας ενεργοποιείται, κυρίως, σε υψηλές ταχύτητες κύλισης ή σε ανώμαλο δρόμο, όταν ο ήχος του κινητήρα μπορεί να καλυφθεί από τον θόρυβο του δρόμου. Αυτό διασφαλίζει ότι η οδηγική εμπειρία είναι, στα περισσότερα σενάρια οδήγησης, ήσυχη σαν ένα EV, όπως μία βόλτα στην πόλη.

Το e-POWER έκανε το ντεμπούτο του στην Ιαπωνία με το compact μοντέλο του Note τον Νοέμβριο του 2016, ενώ αυτό κέρδισε τον τίτλο του αυτοκινήτου με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ιαπωνία το 2018.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider