Εκλογές τώρα!

Άδωνις Γεωργιάδης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εκλογές τώρα!

Αυτές τις ημέρες γίνεται μεγάλη κουβέντα για την επόμενη ημέρα στην Ελλάδα, με τον ΣΥΡΙΖΑ να πανηγυρίζει για «καθαρή έξοδο» από τα Μνημόνια και για «ανάκτηση της κυριαρχίας της χώρας».

Ας δούμε όμως τις προκλήσεις και τις αλήθειες που έχουμε μπροστά μας.

Σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες, η χώρα θα παραμείνει σε επιτήρηση μέχρι να αποπληρώσει το 75% του χρέους προς τους Ευρωπαίους. Αυτό ο κ. Τσίπρας το γνωρίζει πολύ καλά. Η ανάκτηση της κυριαρχίας, λοιπόν, μπορεί να κερδηθεί μόνο με αξιοπιστία, δηλαδή με αλήθειες, τις οποίες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποκρύπτει για ευνόητους λόγους. Και ερωτώ: Γιατί η τόσο αυστηρή μεταμνημονιακή επιτήρηση που συζητείται για τη χώρα μας δεν υπήρξε για την Ιρλανδία, την Κύπρο ή την Πορτογαλία; Για τον απλούστατο λόγο ότι εκεί δεν έχουν Τσίπρα. Πρέπει λοιπόν ο Πρωθυπουργός να καταλάβει ότι τα ψέματα τελείωσαν και μέσα και έξω από τη χώρα.

Όμως, τι σημαίνει ανάκτηση κυριαρχίας; Δεν αισθάνεται ικανός ο κ. Τσίπρας να κυβερνήσει τη χώρα; Δεν αισθάνεται ικανός να λάβει αποφάσεις και να τις περάσει στην Ευρώπη; Μάλλον ο κ. Τσίπρας αντιλαμβάνεται την κυριαρχία ως δικαίωμα στονπολιτικαντισμό: διαλύοντας τις επιχειρήσεις με υπερφορολόγηση και με δανεικά προσβλέπει να προσχωρήσει σε αύξηση του δημόσιου τομέα και να τάξει και πάλι την «Άρτα και τα Γιάννενα», για να κερδίσει τις επόμενες εκλογές.

Μιλάει και για επενδύσεις ο κ. Τσίπρας. Όταν ψήφιζε,όμως, την απλή αναλογική για να χαϊδέψει τα αυτιά του αριστερού του ακροατηρίου - ό,τι του έχει απομείνει τέλος πάντων-, δεν καταλάβαινε ότι δημιουργεί θέμα πολιτικής σταθερότητας, την επόμενη διετία; Παραδίδει μία χώρα διαλυμένη οικονομικά. Θέλει να την παραδώσει και στην ακυβερνησία; Ποιος επενδυτής θα σπεύσει να επενδύσει σε μια χώρα, όπου δεν έχει απλά τεράστια οικονομικά προβλήματα, αλλά και πολιτικούς σαν τον κ. Τσίπρα, που το μόνο που τον ενδιαφέρουν είναι η πολιτική και κομματική επιβίωση έναντι κάθε κόστους;

Κάθε ημέρα που περνά, ο κ. Τσίπρας κάνει πολύ κακό στη χώρα. Τη διαλύει οικονομικά, θεσμικά, κοινωνικά, πολιτικά – σε κάθε επίπεδο. Πρέπει αυτός και η παρέα που μας κυβερνά να φύγουν το συντομότερο δυνατόν. Πρέπει η χώρα άμεσα να αποκτήσει την αξιοπιστία, που μόνο ο μεταρρυθμιστής Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία μπορούν να δώσουν.Οι εκλογές δεν είναι αίτημα της Νέας Δημοκρατίας, αλλά αίτημα της κοινωνίας. Όσο και αν το Μαξίμου κωφεύει και σιωπά, ο ελληνικός λαός στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα για πολιτική αλλαγή με ανάπτυξη και ελπίδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider