Σβήνει τις απώλειες της Τρίτης η Wall Street

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σβήνει τις απώλειες της Τρίτης η Wall Street
Ισχυρή άνοδο για τον δείκτη Nasdaq την Τετάρτη.

Ανακάμπτει η Wall Street την Τετάρτη, μετά το χθεσινό «τρενάκι» που οδήγησε τους δείκτες να κλείσουν σε κόκκινο φόντο. Στροφή ξανά προς τον τεχνολικό κλάδο κάνουν οι επενδυτές με τον δείκτη Nasdaq να καταγράφει άνοδο άνω του 1%.

Παράλληλα τα βλέμματα όλων είναι στραμένα στο Κογκρέσο, εκεί που Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί προσπαθούν να βρουν τη χρυσή τομή ώστε να υπάρξει συμφωνία για το δεύτερο πακέτων οικονομικών μέτρων. Για την ώρα δε σημειώνεται ιδιαίτερη πρόοδος κάτι που επιβεβαιώθηκε τόσο από τον ηγέτη της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ, όσο και από τη πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι.

Από την άλλη, ο κορονοϊός συνεχίζει να σαρώνει στις ΗΠΑ καθώς καταγράφηκαν συνολικά 1.413 θάνατοι μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters.

Παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν τουλάχιστον 52.751 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των περιπτώσεων να φθάνει ως αυτό το στάδιο τα 5,16 εκατομμύρια ανθρώπους, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Νωρίτερα χθες, στην κομητεία του Λος Άντζελες, την πολυπληθέστερη των ΗΠΑ (10+ εκατ. κάτοικοι) ξεπεράστηκε το «τραγικό ορόσημο» των 5.000 θανάτων εξαιτίας της COVID-19, με 63 το προηγούμενο 24ωρο, ενώ το ίδιο διάστημα εντοπίστηκαν 1.440 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό. Συνολικά, η κομητεία θρηνεί 5.057 νεκρούς εξαιτίας της πανδημίας επί συνόλου 211.808 μολύνσεων.

Δείκτες

Την Τετάρτη ο Dow Jones ενισχύεται 0,72% στις 27.884 μονάδες. Κέρδη 0,89% στις 3.363 μονάδες καταγράφει ο δείκτης S&P 500, ενώ ισχυρή άνοδο 1,13% σημειώνει ο Nasdaq στις 10.923 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider