Συνέχισε το θετικό σερί ο Dow Jones

Wall Street

Nasdaq και S&P 500 «λύγισαν» υπό το βάρος της ανεργίας.

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι δείκτες της Wall Street την Πέμπτη, καθώς η ανεργία συνεχίζει να επελαύνει στην αμερικανική αγοράς. Με θετικό πρόσημο έκλεισε ο Dow Jones παρατείνοντας το σερί των 4άρων ανοδικών συνεδριάσεων.

Την Πέμπτη άλλοι 1,8 εκατομμύρια Αμερικανοί  είδαν την «πόρτα» της εξόδου από τις εργασίες τους, την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου. Αναλυτές εκτιμούσαν πως οι αιτήσεις ανεργία θα έφταναν τα 1,77 εκατομμύρια. Συνολικά ο αριθμός των Αμερικανών που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας έφτασε τα 21,5 εκατομμύρια, καταγράφοντας άνοδο κατά 649.000 άτομα την περασμένη εβδομάδα.

Όπως αναφέρει το Marketwatch πιθανότατα την Παρασκευή το υπουργείο Εργασίας να ανακοινώσει πως η ανεργία στις ΗΠΑ να ξεπεράσει το 19%. 

Παράλληλα, η οργή των Αμερικανών πολιτών ξεχειλίζει από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Μαρκ Έσπερ δήλωσε την Τρίτη ότι αντιτίθεται στην ανάπτυξη του αμερικανικού στρατού στις περιοχές των αντιρατσιστικών διαδηλώσεων, μετά τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στα χέρια ενός λευκού αστυνομικού. «Δεν είμαι υπέρ της κήρυξης της κατάστασης εξέγερσης», που θα επέτρεπε στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να αναπτύξει εν ενεργεία στρατιώτες μπροστά σε Αμερικανούς πολίτες και όχι πλέον εφέδρους της Εθνοφυλακής, είπε ο Έσπερ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

«Η επιλογή να χρησιμοποιηθούν εν ενεργεία στρατιώτες δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί παρά ως έσχατη επιλογή και σε πιο επείγουσες και πιο τραγικές καταστάσεις. Δεν βρισκόμαστε σε αυτού του είδους την κατάσταση σήμερα», σημείωσε ο Έσπερ, ο οποίος αποδοκιμάστηκε τη Δευτέρα καθώς μίλησε για αμερικανικούς δρόμους που έχουν μετατραπεί σε «πεδία μάχης».

Δείκτες

Την Πέμπτη ο Dow Jones ενισχύθηκε οριακά 0,05% στις 26.281 μονάδες, κατά 0,34% κατέγραψε πτώση ο S&P 500 στις 3.112 μονάδες, ενώ απώλειες 0,69% κατέγραψε ο Nasdaq στις 9.615 μονάδες.

BEST OF INTERNET

ΑΡΧΙΚΗ