Διστακτικές κινήσεις στη Wall Street

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διστακτικές κινήσεις στη Wall Street
Διστακτικότητα επικρατεί στη Wall στην τελευταία συνεδρίαση σε έναν δύσκολο μήνα.

Οριακές μεταβολές καταγράφονται στη Wall Street την Τρίτη καθώς οι επενδυτές αντλούν δεδομένα τόσο από την κινεζική οικονομία όσο και από την εξέλιξη του κορονοϊού στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα η επιβράδυνση στην Κίνα ήταν απότομη, καθώς οι κινεζικές αρχές, αποφασισμένες να αποτρέψουν την εξάπλωση της πανδημίας, ανέστειλαν κάθε δραστηριότητα, έκλεισαν εργοστάσια και έθεσαν υπό περιορισμό δεκάδες εκατομμύρια πολίτες.

Ισχυρή ανάκαμψη κατέγραψαν οι κλάδοι της μεταποίησης και υπηρεσιών τον Μάρτιο καθώς η Κίνα δείχνει να επιστρέφει στην κανονικότητα μετά τους αυστηρούς περιορισμούς των προηγούμενων μηνών. Ειδικότερα, ο δείκτης PMI για τον κλάδο της μεταποίησης ενισχύθηκε στις 52,0 μονάδες τον Μάρτιο από το ιστορικό χαμηλό του 35,7 το Φεβρουάριο, όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της Κίνας. Παράλληλα, ο δείκτης PMI για τις υπηρεσίες σκαρφάλωσε στις 52,3 μονάδες τον Μάρτιο από το ιστορικό χαμηλό του Φεβρουαρίου στις 29,6 μονάδες.

Τον Φεβρουάριο, η βιομηχανική παραγωγή της Κίνας συρρικνώθηκε, για πρώτη φορά τα τελευταία 30 και πλέον χρόνια.

Δείκτες

Την Τρίτη ο Dow Jones ενισχύεται οριακά 0,16% στις 22.440 μονάδες, κατά 0,02% καταγράφει κέρδη ο S&P 500 στις 2.626 μονάδες, ενώ άνοδο 0,58% καταγράφει ο Nasdaq στις 7.859 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider