Απώλειες στη Wall υπό το βάρος της εξάπλωσης του κοροναϊού

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες στη Wall υπό το βάρος της εξάπλωσης του κοροναϊού
Η εξάπλωση του κοροναϊού επιβαρύνει το κλίμα στη Wall. Σταθερά διατήρησε τα επιτόκια η Fed.

Με απώλειες άνοιξε η Wall Street την Πέμπτη, με τους επενδυτές να βρίσκονται σε σύγχυση σχετικά με το πόσο μπορεί να επηρεάσει το παγκόσμιο οικονομικό outloook η εξάπλωση του κοροναϊού.

Την Πέμπτη η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε ότι το σύνολο των θανάτων που οφείλονται σε επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού αυξήθηκε κατά 38 και ως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, ο αριθμός των νεκρών είχε φτάσει τους 170.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 1.700 και πλέον. Σύμφωνα με τον νέο απολογισμό, έχουν επιβεβαιωθεί 7.711 κρούσματα του νέου κοροναϊού και υπάρχουν επίσης άλλα 12.167 ύποπτα κρούσματα.

Παράλληλα, η Fed διατήρησε σταθερά τα επιτόκια στο εύρος του 1,5%-1,75% με τον Πάουλ να αναφέρεται στην εξάπλωση του κοροναϊού τονίζοντας πως αποτελεί το νέο κίνδυνο γύρω από το οικονομικό outlook, επισημαίνοντας πως υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα για το πόσο θα εξαπλωθεί και ποιες θα είναι οι μακροοικονομικές επιπτώσεις στην Κίνα κατά βάση, και έπειτα στους εμπορικούς της εταίρους. «Δεν θέλω να κάνω εικασίες...Μελετάμε πολύ προσεκτικά την κατάσταση γύρω από τον κοροναϊό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πάουελ.

Δείκτες

Ειδικότερα, τη Τετάρτη, ο Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,13% στις 28.699 μονάδες, ο Nasdaq σημείωσε απώλειες 0,06% στις 9.271 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διολισθαίνει οριακά 0,24% στις 3.265 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider