Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street - Στο επίκεντρο τα αποτελέσματα τριμήνου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street - Στο επίκεντρο τα αποτελέσματα τριμήνου
Οριακές απώλειες στη Wall Street με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στα εταιρικά αποτελέσματα.

Με οριακές απώλειες έκλεισε η Wall Street τη Δευτέρα, με τους επενδυτές να προσπαθούν να απορροφήσουν τα πρώτα αποτελέσματα από τη συνάντηση των αμερικανών αξιωματούχων με τους κινέζους ομολόγους τους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ παρουσίασε την πρώτη φάση της συμφωνίας για τον τερματισμό του εμπορικού πολέμου των ΗΠΑ με την Κίνα και ανέστειλε την επαπειλούμενη επιβολή δασμών, ωστόσο αξιωματούχοι και από τις δύο πλευρές δήλωσαν ότι χρειάζεται ακόμα δουλειά πριν καταστεί δυνατή μια συνολική διευθέτηση.

Η διαφαινόμενη συμφωνία θα καλύπτει τη γεωργία, τα νομίσματα και κάποιες πλευρές της προστασίας πνευματικής ιδιοκτησίας και θα αποτελεί το μεγαλύτερο βήμα που έχουν κάνουν οι δύο χώρες τους τελευταίους 15 μήνες για να τερματίσουν την εκατέρωθεν επιβολή επιπρόσθετων δασμών, που προκαλεί αναταραχή στις χρηματαγορές και επιβραδύνει την παγκόσμια ανάπτυξη.

Παρ' όλ' αυτά οι επενδυτές ανησυχούν ότι μπορεί να υπάρξει στασιμότητα και να μην προχωρήσουν οι δύο πλευρές σε περισσότερες λεπτομέρειες. Εξάλλου η Κίνα Κίνα ζήτησε περαιτέρω συνομιλίες ώστε να υπογράψει και επίσημα την «πρώτη φάση» της εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ.

Παράλληλα αυτή η εβδομάδα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη μιας και οι μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες θα ανακοινώσουν τα αποτέλεσματα για το τρίτο τρίμηνο του 2019.

Οι δείκτες στη Wall Street έκλεισαν την Παρασκευή με τον Dow Jones να διολισθαίνε κατά 0,11% στις 26.787,36μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,14% στις 2.966,17μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε απώλειες 0,10% για να κλείσει στις 8.048,65 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider