Με το «αριστερό» στον Σεπτέμβριο το Χρηματιστήριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με το «αριστερό» στον Σεπτέμβριο το Χρηματιστήριο
Το διεθνές κλίμα, αλλά και η μικρή αύξηση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων, λειτουργούν επιβαρυντικά στην επενδυτική ψυχολογία.

Με απώλειες άνοιξε τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αθηνών, εν μέσω πιέσεων στις τραπεζικές μετοχές.

Το διεθνές κλίμα, αλλά και η μικρή αύξηση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων, λειτουργούν επιβαρυντικά στην επενδυτική ψυχολογία. Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 1,62%, εν μέσω ήπιων ρευστοποιήσεων.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 857,12 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,26%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 5,15 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 17 μετοχές, 44 πτωτικά και 19 παραμένουν σταθερές.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, μικρή άνοδο καταγράφει μόνο η μετοχή της Aegean Airlines (+0,25%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Πειραιώς (-3,38%), της Eurobank (-3,35%), της Alpha Bank (-2,39%) και της Cenergy (-2,37%).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 1,18%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 1,33%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές Ιντερτέκ +7,24% και Κλουκίνας-Λάππας +3,46%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές CPI -17,93% και Ιντραλότ -4,04%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider