Πτωτικά κινείται το πετρέλαιο και την Πέμπτη, με τις τιμές να έχουν πέσει κατά περίπου 50% σε σχέση με τα μέσα Ιανουαρίου. Οι διεθνείς αναλυτές εκτιμούν ότι το πτωτικό ράλι θα συνεχιστεί ενώ πιέσεις στις διεθνείς τιμές άσκησαν οι πρόσφατες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Donald Trump για αναστολή των ταξιδιών από Ευρώπη προς ΗΠΑ για 30 ημέρες.

Η τιμή του πετρελαίου είναι πιθανό να πέσει «πολύ χαμηλότερα από εκεί που βρίσκεται τώρα», σύμφωνα με τον Bob McNally, ο οποίος ήταν σύμβουλος ενέργειας στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ George W. Bush και μίλησε στο CNBC.

Στην αρχή της εβδομάδας το πετρέλαιο κατέγραψε πτώση πάνω από 20% μετά από διαφωνία σχετικά με τις περικοπές παραγωγής μεταξύ του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του. Η Ρωσία αρνήθηκε να μειώσει την παραγωγή την περασμένη εβδομάδα και η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε το Σάββατο ότι θα προσφέρει εκπτώσεις στις επίσημες τιμές πώλησης τον επόμενο μήνα.

Την Πέμπτη το μεσημέρι (12.24 ώρα Ελλάδος), το αργό διαπραγματεύεται στα 31,17 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 5,49% και το μπρεντ στα 33,74 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 5,73%.