Με μηδενικό επιτόκιο δανείζεται η Κύπρος

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Με μηδενικό επιτόκιο δανείζεται η Κύπρος
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Στο μηδέν έχει μειωθεί το κόστος δανεισμού του κυπριακού Δημοσίου, όπως αποδεικνύεται μετά τη δημοπρασία έντοκων γραμματίων 13 βδομάδων με μέση απόδοση 0,02% την Τρίτη.

Στη χθεσινή δημοπρασία, το κυπριακό κράτος άντλησε κεφάλαια 100 εκατ. ευρώ με επιτόκιο μόλις δύο μονάδων βάσης, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις οι προσφορές τίτλων υποχώρησαν κάτω του μηδενός σε όρους απόδοσης.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΓΔΔΧ που παρουσιάζει η StockWatch, το τελευταίο έτος το κόστος δανεισμού του κυπριακού Δημοσίου σημείωσε «βουτιά» 46 μονάδων βάσης (0,46%), υποχωρώντας σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Πέραν του βραχυπρόθεσμου δανεισμού, μείωση παρατηρήθηκε το τελευταίο έτος και στις αποδόσεις μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων ομολόγων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Δεν «αρέσει» πια η ελληνική επαρχία

Ρύθμιση 72 δόσεων προς τον ΕΦΚΑ: Πάνω από 2.500 οι αιτήσεις των οφειλετών - Οι «κόφτες» που αποκλείουν την πλειοψηφία τους

Κτηματολόγιο: Έρχεται το νέο GIS που αλλάζει τη διαχείριση όλων των ακινήτων στην Ελλάδα

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider