Morgan Stanley: Τα παγκόσμια κεφάλαια επιστρέφουν στις κινεζικές μετοχές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Morgan Stanley: Τα παγκόσμια κεφάλαια επιστρέφουν στις κινεζικές μετοχές
Φρένο στη φυγή των παγκόσμιων μακροπρόθεσμων επενδυτών από τις κινεζικές μετοχές «βλέπει» η Morgan Stanley.

Φρένο στη φυγή των παγκόσμιων μακροπρόθεσμων επενδυτών από τις κινεζικές μετοχές «βλέπει» η Morgan Stanley. Οι εκροές από τις κινεζικές μετοχές επιβραδύνθηκαν προς τα τέλη Φεβρουαρίου και οι περιφερειακοί ενεργητικοί διαχειριστές άρχισαν να προσθέτουν μετοχές ανάπτυξης και τεχνολογίας, έγραψαν οι στρατηγικοί αναλυτές, σχετικά με τις θέσεις των μακροπρόθεσμων κεφαλαίων, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η έκθεση έρχεται καθώς η Κίνα εντείνει τα μέτρα για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης στην οικονομία της, με τις μετοχές της ηπειρωτικής χώρας να διακόπτουν ένα εξάμηνο σερί εκροών από το εξωτερικό. Η ανάλυση δείχνει ότι η μετατόπιση των ροών μπορεί να μην οφείλεται εξ ολοκλήρου στο Πεκίνο που παρεμβαίνει για να αγοράσει μετοχές μέσω της «εθνικής ομάδας» και θα μπορούσε να βοηθήσει να μετριάσει κάποιες ανησυχίες σχετικά με τη βιωσιμότητα της ανάκαμψης από τα χαμηλά του Ιανουαρίου.

Τα αμοιβαία κεφάλαια εκτός Ιαπωνίας και τα αμοιβαία κεφάλαια αναδυόμενων αγορών που εδρεύουν στις ΗΠΑ και την Ευρώπη μείωσαν την υποεπενδεδυμένη στάση τους στην Κίνα τον Φεβρουάριο. Οι μετοχές στην ηπειρωτική Κίνα και το Χονγκ Κονγκ σημείωσαν εκροές 2,2 δισ. δολαρίων σε καθαρή βάση τον περασμένο μήνα -το 95% των οποίων μπορεί να αποδοθεί σε εξαγορές επενδυτών- έναντι 2,6 δισ. δολαρίων τον Ιανουάριο, ανέφεραν, επικαλούμενοι στοιχεία της EPFR.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οδικά ΣΔΙΤ: Ετοιμάζονται ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις – Mytilineos, ΑΒΑΞ, Intrakat για projects 700 εκατ.

Διαφέρει η bull market του 2024 για το Bitcoin: Οι λόγοι - Τα ρεκόρ

Αλλάζει τις ισορροπίες στην αγορά του επιχειρηματικού λογισμικού το deal Entersoft - Olympia

gazzetta
gazzetta reader insider insider