Πετρέλαιο: Απώλειες περί του 2% για την εβδομάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Απώλειες περί του 2% για την εβδομάδα
Οι τιμές ξεκίνησαν την εβδομάδα υψηλότερα αφού η Σαουδική Αραβία δήλωσε ότι θα μειώσει την παραγωγή κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα τον Ιούλιο.

Υποχώρησαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου την Παρασκευή καταγράφοντας απώλειες άνω του 2% για την εβδομάδα.

Οι τιμές ξεκίνησαν την εβδομάδα υψηλότερα αφού η Σαουδική Αραβία δήλωσε ότι θα μειώσει την παραγωγή κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα τον Ιούλιο. Ωστόσο, «οι επενδυτές σταδιακά υποχώρησαν», καθώς η περικοπή της Σαουδικής Αραβίας θα αφαιρούσε μόνο το ένα τρίτο της ημερήσιας παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου κατά τη διάρκεια του Ιουλίου, δήλωσε στο Marketwatch ο Tyler Richey, συνεκδότης της Sevens Report Research.

Αυτό «δεν θα επηρεάσει ουσιαστικά τη δυναμική της προσφοράς και της ζήτησης».

To αμερικάνικο αργό πετρέλαιο παράδοσης Ιουλίου υποχώρησε 1,12 δολάρια ή 1,6%, στα 70,17 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Για την εβδομάδα, οι τιμές με βάση το συμβόλαιο του πρώτου μήνα υποχώρησαν 2,2%.

Το brent παράδοσης Αυγούστου έχασε 1,17 δολάρια ή 1,5%, στα 74,79 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, με εβδομαδιαία απώλεια 1,8%.

Πίσω στο Nymex, η βενζίνη παράδοσης Ιουλίου, υποχώρησε κατά σχεδόν 0,8% στα 2,59 δολάρια το γαλόνι, με τις τιμές να αυξάνονται κατά 3,7% την εβδομάδα, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης παράδοσης Ιουλίου υποχώρησε 1,2% στα 2,36 δολάρια το γαλόνι, με οριακή αύξηση 0,2% στην εβδομάδα.

Το φυσικό αέριο παράδοσης Ιουλίου υποχώρησε 4,2% στα 2,25 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες, περιορίζοντας την εβδομαδιαία άνοδο στο 3,8%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πτώση για τον χρυσό στην ημέρα, αλλά με κέρδη στην εβδομάδα

Ευρωαγορές: Στο «κόκκινο» κλείνει μια εβδομάδα αποχής από ρίσκο

gazzetta
gazzetta reader insider insider