Κίνα: Οι τιμές χάλυβα στο χαμηλότερο επίπεδο από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: Οι τιμές χάλυβα στο χαμηλότερο επίπεδο από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού
Ανησυχητικά μηνύματα για τη μεγαλύτερη αγορά χάλυβα του κόσμου.

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 3 ετών κινούνται οι τιμές των χαλύβδινων ράβδων οπλισμού (χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση κτηρίων και υποδομών) στην Κίνα, φτάνοντας σε επίπεδα που η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου είχε να δει από την εποχή της πανδημίας του κορονοϊού.

Η spot τιμή για την ράβδο HRB400 20mm υποχώρησε στα 3.510 γουάν (507,80 δολάρια) ανά τόνο στο χρηματιστήριο της Σαγκάης την Πέμπτη, μετέδωσε το Reuters.

Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2020, όταν το ξέσπασμα της πανδημίας ανέστειλε το μεγαλύτερο μέρος της βιομηχανικής δραστηριότητας στην Κίνα.

Η πτώση έρχεται εν μέσω μιας -παραδοσιακά- περιόδου υψηλής ζήτησης για τον κατασκευαστικό κλάδο της Κίνας, κατά τη διάρκεια του Μαρτίου και του Απριλίου. Μια ανάκαμψη θα πρέπει να... περιμένει για μετά από το καλοκαίρι, που είναι παραδοσιακά περίοδος χαμηλής ζήτησης για χάλυβα.

Ο κλάδος των ακινήτων και των υποδομών αφορά περίπου το 60% της ζήτησης στη μεγαλύτερη αγορά χάλυβα του κόσμου, έχοντας δεχθεί πλήγματα από τη μείωση των επιδοτήσεων για υποδομές και την μικρή ανάπτυξη της αγοράς ακινήτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Huatai Futures, η ζήτηση για τον κινεζικό χάλυβα κατέγραψε ετήσια πτώση 3,4% τον Απρίλιο μετά από αύξηση 8,7% τον Μάρτιο.

Για τον Μάιο η ζήτηση καταγράφει ετήσια πτώση 2,5%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τουρκία: Η λίρα και οι τραπεζικές μετοχές «τρομάζουν», ενόψει της αναμέτρησης Ερντογάν - Κιλιντσντάρογλου

Κίνα: Στο 41% του ΑΕΠ οι ψηφιακές συναλλαγές για το 2022

gazzetta
gazzetta reader insider insider