Κέρδη 2% για το πετρέλαιο μετά το χαμηλό εννέα μηνών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη 2% για το πετρέλαιο μετά το χαμηλό εννέα μηνών
Ανοδική τροχιά για το πετρέλαιο με το Brent να υπερβαίνει τα 85 δολάρια το βαρέλι.

τιμές του πετρελαίου ανέβηκαν την Τρίτη, αντιδρώντας στο χαμηλό εννέα μηνών που κατέγραψαν χτες και ενώ η παραγωγή στον Κόλπο του Μεξικού επιβραδύνεται από την επέλαση του τυφώνα Ίαν.

Το West Texas Intermediate Νοεμβρίου ενισχύθηκε 2,3%, για να φτάσει στα 78,50 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Από την πλευρά του, το Βrent παράδοσης Νοεμβρίου που αποτελεί το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, ισχυροποιήθηκε κατά 2,6% και ανήλθε πάλι πάνω από τα 85 δο. ανά βαρέλι (86,27 δολάρια για την ακρίβεια). Το ενεργό συμβόλαιο παράδοσης Δεκεμβρίου, επίσης κέρδισε 2,4% στα 84,87 δολάρια το βαρέλι.

Η βενζίνη Οκτωβρίου αυξήθηκε κατά 4,6% στα 2,4931 δολ. το γαλόνι, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης Οκτωβρίου εκτοξεύθηκε 4,2% στα 3,2599 δολάρια το γαλόνι.

Τέλος, το φυσικό αέριο Οκτωβρίου μειώθηκε σχεδόν 3,7% για να εγκατασταθεί στα 6,651 δολάρια / εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ρωσία είναι πιθανό να προτείνει στον OPEC+ να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου κατά περίπου 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως στην επόμενη σύνοδό του τον Οκτώβριο, σύμφωνα με πηγή από τη Μόσχα που επικαλείται το Reuters.

Ο OPEC+ έχει αρνηθεί τις προτάσεις για αυξημένη παραγωγή σε χαμηλότερες τιμές παρά την πίεση από μεγάλους καταναλωτές, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, με στόχο να βοηθηθεί η παγκόσμια οικονομία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ξεκόλλησε από τα χαμηλά 2,5 ετών ο χρυσός - Κέρδη 2% για το παλλάδιο

Η Γερμανία θα βασιστεί στην πυρηνική ενέργεια για να αποτρέψει ελλείψεις τον χειμώνα

Wall Street: Το sell-off από τις αρχές του 2022 εξανέμισε 9 τρισ. δολάρια από τον πλούτο των νοικοκυριών

gazzetta
gazzetta reader insider insider