Πετρέλαιο: Η Ρωσία ίσως προτείνει στον OPEC+ μείωση της παραγωγής κατά 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Η Ρωσία ίσως προτείνει στον OPEC+ μείωση της παραγωγής κατά 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως
Η Μόσχα φαίνεται ότι θα προτείνει στον ΟΠΕΚ+ μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Η Ρωσία είναι πιθανό να προτείνει στον OPEC+ να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου κατά περίπου 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως στην επόμενη σύνοδό του τον Οκτώβριο, σύμφωνα με πηγή από τη Μόσχα που επικαλείται το Reuters.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 5 Οκτωβρίου εν μέσω της πτώσης των τιμών του πετρελαίου και των μηνών έντονης αστάθειας της αγοράς που ώθησαν τη Σαουδική Αραβία, να πει ότι ο όμιλος θα μπορούσε να μειώσει την παραγωγή.

Ο OPEC+ έχει αρνηθεί τις προτάσεις για αυξημένη παραγωγή σε χαμηλότερες τιμές παρά την πίεση από μεγάλους καταναλωτές, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, με στόχο να βοηθηθεί η παγκόσμια οικονομία.

Ωστόσο, οι τιμές μειώθηκαν απότομα αυτόν τον μήνα και χτες έφτασαν σε χαμηλό εννέα μηνών λόγω των γενικευμένων φόβων αλλά και του ράλι του δολαρίου μετά την αύξηση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Η Ρωσία αντιμετωπίζει προκλήσεις όσον αφορά τη διατήρηση της παραγωγής πετρελαίου λόγω των κυρώσεων της Δύσης στον ενεργειακό και χρηματοπιστωτικό της τομέα μετά την εισβολή στην Ουκρανία νωρίτερα φέτος.

Από την πλευρά της, η Σαουδική Αραβία δεν έχει καταδικάσει τις ενέργειες της Μόσχας δυσχεραίνοντας τις διμερείς σχέσεις με την αμερικανική κυβέρνηση και τον πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν μίλησαν την περασμένη εβδομάδα και εξήραν τις προσπάθειες του ΟΠΕΚ+, επιβεβαιώνοντας την πρόθεσή τους να τηρήσουν τις υπάρχουσες συμφωνίες, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επιστολή Σκρέκα στην ΕΕ: Ταμείο 80 δισ. ευρώ για να αντιμετωπιστούν οι υψηλές τιμές φυσικού αερίου

Nord Stream: Η Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία για σχεδιασμένη τρομοκρατική επίθεση

Ρωσικά ΜΜΕ: Υπέρ της ένωσης με τη Ρωσία το 97% όσων ψήφισαν στα «δημοψηφίσματα» στην Ουκρανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider