Ισοτιμία ευρώ-δολαρίου αρχίζουν να «βλέπουν» τα hedge funds

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισοτιμία ευρώ-δολαρίου αρχίζουν να «βλέπουν» τα hedge funds
Τα hedge funds ποντάρουν ολοένα και περισσότερο στην πτώση του ευρώ και στην ισοτιμία του με το δολάριο, για πρώτη φορά σε διάστημα 20 ετών.Τα hedge funds ποντάρουν ολοένα και περισσότερο στην πτώση του ευρώ και στην ισοτιμία του με το δολάριο, για πρώτη φορά σε διάστημα 20 ετών.

Τα hedge funds ποντάρουν ολοένα και περισσότερο στην πτώση του ευρώ και στην ισοτιμία του με το δολάριο, για πρώτη φορά σε διάστημα 20 ετών.

Πρόκειται για το πιο συχνό ποντάρισμα στην αγορά των options μεταξύ αυτών που προβλέπουν περαιτέρω πτώση του ευρωπαϊκού νομίσματος. Η αποτίμηση των options δείχνει ότι η πιθανότητα να επιτευχθεί ένα ορόσημο τους επόμενους 12 μήνες, έχει αυξηθεί κατά περίπου 50%.

Το ενδεχόμενο της ισοτιμίας έχει προσελκύσει στοιχήματα με ονομαστική αξία άνω των 4 δισ. δολαρίων από την τελευταία συνεδρίαση της ΕΚΤ στις 14 Απριλίου. Οι traders ποντάρουν κόντρα στις συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προβλέπουν ανάκαμψη του ευρώ στα 1,11 δολάρια έως τα τέλη του έτους. Ωστόσο, με το κοινό νόμισμα να έχει ήδη υποχωρήσει 7% φέτος στα περίπου 1,05 δολάρια, ολοένα και περισσότερες τράπεζες έχουν αρχίσει να αντισταθμίζουν τον κίνδυνο των προβλέψεων τους.

«Το ευρώ είναι ένα προκυκλικό νόμισμα, και ο κύκλος δεν δείχνει καλός», σημείωσαν οι στρατηγικοί αναλυτές της ING Groep. «Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ισοτιμία ευρώ-δολαρίουη φέτος».

Οι στρατηγικοί αναλυτές της Citigroup πρόσφατα σύστησαν στους πελάτες τους τρίμηνα put options πάνω στην ισοτιμία του ευρώ, ενώ την περασμένη εβδομάδα η RBC Capital Markets αναθεώρησε την πρόβλεψη για το ευρώ στα τέλη του έτους στο 1 δολάριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider