Η στρατηγική της Société Générale για τα ελληνικά ομόλογα - Τι προτείνει

Ανδρέας Βελισσάριος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η στρατηγική της Société Générale για τα ελληνικά ομόλογα - Τι προτείνει
Τα trades που ανοίγει και προτείνει ως προς τα ελληνικά κρατικά ομόλογα αναδεικνύει η Société Générale με σημερινή της ανάλυση.

Τα trades που ανοίγει και προτείνει ως προς τα ελληνικά κρατικά ομόλογα αναδεικνύει η Société Générale με σημερινή της ανάλυση, έχοντας δώσει ήδη «σήμα» για την προοπτικές αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με τον γαλλικό οίκο, όπως και άλλα κρατικά ομόλογα της Ευρωζώνης, τα ελληνικά ομόλογα έχουν δεχθεί ένα ισχυρό πλήγμα από τις αρχές Φεβρουαρίου, όταν η ΕΚΤ δεν διέψευσε ουσιαστικά τις προσδοκίες για αυξήσεις επιτοκίων εντός του 2022, ενώ οι αποδόσεις τους συνέχισαν να ενισχύονται από τότε.

Ωστόσο, από τις 28 Μαρτίου, τα 15ετή και τα 20ετή ελληνικά ομόλογα έχουν «ακριβύνει» κατά 60 μονάδες βάσης σε όρους z-spread, ενώ το τμήμα της καμπύλης στην πενταετία έχει υποχωρήσει μετά από την επανέκδοση του 7ετούς ομολόγου (πενταετούς λήξης πλέον) την περασμένη εβδομάδα. Ως αποτέλεσμα, η μετατόπιση αυτού του τμήματος της καμπύλης στο τμήμα 5 - 15 ετών και 5 - 20 ετών έχει επιπεδοποιηθεί. Αυτή η μετατόπιση της καμπύλης είναι πιθανό να είναι προσωρινή, καθώς ο οίκος δεν βλέπει κανένα λόγο που να την δικαιολογεί, εκτός από τη χαμηλή ρευστότητα της αγοράς.

Societe

Έτσι, η Société Générale συστήνει την αγορά 5ετών ελληνικών χρεογράφων (λήξης 22 Απρίλιου 2027) και την πώληση 15ετών ή 20ετών ελληνικών ομολόγων (λήξης 30/1/37 ή 30/1/42) και την ακριβώς αντίθετη θέση στα swaps, καθώς αναμένει τις καμπύλες στο τμήμα 5 - 15 ετών και 5 - 20 ετών να λάβουν εκ νέου μια ανοδική κλίση.

Οι καμπύλες 5 - 15 ετών και 5 - 20 ετών είναι προς το παρόν χαμηλότερα από 20 μονάδες βάσης με το άνοιγμα της θέσης που συστήνει η «SocGen» να έχει ως στόχο τις 60 - 70 μονάδες βάσης, δηλαδή τον μέσο όρο τριών μηνών. Το carry και το rolldown είναι 8,71 μονάδες βάσης/3M για το steepener 5 - 15y έναντι swap και 8,73 μονάδες βάσης/3M για το steepener 5 - 20y έναντι swap.

Ως προς τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τα ελληνικά ομόλογα, ο γαλλικός οίκος αναφέρει την περιορισμένη ρευστότητα. Όπως επισημαίνει η ρευστότητα της εγχώριας αγοράς ομολόγων είναι σχετικά μικρή σε σύγκριση με άλλες περιφερειακές αγορές. Έτσι, εάν οι συνθήκες ρευστότητας παραμείνουν μη ευνοϊκές, οι καμπύλες θα μπορούσαν να παραμείνουν «χαμηλές» για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Société Générale: Σειρά αναβαθμίσεων για την Ελλάδα - Σε επενδυτική βαθμίδα έως το α' εξάμηνο του 2023

Είσοδο στον MSCI για Εθνική Τράπεζα και Mytilineos «βλέπει» η Société Générale - Τι εκτιμά για Jumbo, ΕΛΠΕ

gazzetta
gazzetta reader insider insider