Ισχυρά κέρδη στην Wall Street με «οδηγό» τις επιδόσεις των εισηγμένων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισχυρά κέρδη στην Wall Street με «οδηγό» τις επιδόσεις των εισηγμένων
Άνοδος 500 μονάδων για τον Dow Jones, ράλι 2% για τον Nasdaq.

Τελευταία ενημέρωση 22.21

Σε ρυθμούς εταιρικών αποτελεσμάτων κινείται αυτή την εβδομάδα η αμερικανική αγορά, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να παραμένει επικεντρωμένο στις επιδόσεις των εισηγμένων κατά το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ στο «κάδρο» παραμένουν τόσο οι εξελίξεις στο πολεμικό μέτωπο της ανατολικής Ευρώπης όσο και οι επόμενες κινήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) αναφορικά με τη σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής.

Σε αυτό το κλίμα, οι δείκτες της Wall Street καταγράφουν ισχυρά κέρδη, με την επιφυλακτικότητα των προηγούμενων συνεδριάσεων εκ μέρους των επενδυτών να ανήκει στο παρελθόν.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 515 μονάδες ή 1,5% και διαμορφώνεται στα επίπεδα των 34.927 μονάδων, ενώ σε θετικό έδαφος βρίσκεται και ο διευρυμένος δείκτης S&P 500, ο οποίος κερδίζει 1,64% στις 4.463 μονάδες.

Τέλος, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq βρίσκεται στις 13.618 μονάδες, ενισχυμένος κατά 2,14%, ενώ ο Russell 2000 -των εισηγμένων μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης- ενισχύεται κατά 1,88% στις 2.027 μονάδες.

Στο ταμπλό, κέρδη της τάξης του 2% καταγράφει ο τίτλος της φαρμακευτικής Johnson & Johnson, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε πως τα κέρδη της στο α' τρίμηνο του 2022 ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών, ενώ σε θετικό έδαφος βρίσκεται και η μετοχή της Hasbro, παρά το γεγονός πως η εταιρεία κατασκευής παιχνιδιών είδε τις επιδόσεις της στο α' τρίμηνο να υπολείπονται των εκτιμήσεων της αγοράς.

Ισχυρά κέρδη άνω του 2,5% και για την μετοχή της Disney, ενώ Netflix, Microsoft και Alphabet ενισχύονται άνω του 2%. Σε θετικό έδαφος και οι τίτλοι των Goldman Sachs και JP Morgan που κερδίζουν άνω του 1%, ενώ «άλμα» 7% σημειώνει ο τίτλος της Citizens Financial.

Στον αντίποδα, απώλειες 3% σημειώνει η μετοχή της ταξιδιωτικής Travelers Companies, ενώ ο τίτλος της Lockheed Martin υποχωρεί κατά 1%.

Μάκρο

Αυξήθηκαν οι ενάρξεις ανέγερσης κατοικιών στις ΗΠΑ τον Μάρτιο, καθώς ο εποχικά προσαρμοσμένος ετήσιος ρυθμός των περίπου 1,79 εκατομμυρίων, αντιπροσωπεύει αύξηση 0,3% από τα ανοδικά αναθεωρημένα στοιχεία για τον προηγούμενο μήνα, ανακοίνωσε την Τρίτη το Γραφείο Απογραφής της χώρας.

Σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2021, οι ενάρξεις αυξήθηκαν σχεδόν κατά 4%.

Εν τω μεταξύ, οι αδειοδοτήσεις για νέες κατοικίες έγιναν με εποχικά προσαρμοσμένο ετήσιο ρυθμό περίπου 1,87 εκατομμυρίων, σημειώνοντας αύξηση 0,4% από τον Φεβρουάριο και 6,7% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κάτω από τις προβλέψεις τα έσοδα της J&J - Αναστολή στις εκτιμήσεις για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού

Hasbro: Κατώτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα, φόβοι για «πλήγμα» 100 εκατ. δολ. λόγω Ρωσίας

Αύξηση στα κέρδη της Haliburton - Σημαντική ενίσχυση στις εξέδρες άντλησης πετρελαίου λόγω της Ουκρανίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider