Σε υψηλό πέντε εβδομάδων «σκαρφαλώνει» ο χρυσός

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε υψηλό πέντε εβδομάδων «σκαρφαλώνει» ο χρυσός
Σε υψηλό πέντε εβδομάδων σκαρφάλωσε ο χρυσός καθώς ο πόλεμος στην Ευρώπη συνεχίζεται.

Σε υψηλό πέντε εβδομάδων σκαρφάλωσε ο χρυσός καθώς ο πόλεμος στην Ευρώπη συνεχίζεται, ενώ ο πληθωρισμός και ο κίνδυνος ύφεσης στις ΗΠΑ ενίσχυσαν τη ζήτηση για το πιο «ασφαλές» περιουσιακό στοιχείο.

Η στρατηγικής σημασίας πόλη της Μαριούπολης δεν έχει πέσει, αλλά οι υπερασπιστές της έχουν περικυκλωθεί από ρωσικές δυνάμεις, δήλωσαν Ουκρανοί αξιωματούχοι, ώρες αφότου το Κίεβο προειδοποίησε για πιθανές ισχυρές επιδρομές.

Επιπλέον, η πιθανότητα ενός de facto εμπάργκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο ρωσικό φυσικό αέριο και η απειλή ορισμένων περιορισμών στο αργό στο επόμενο πακέτο κυρώσεων της Ευρώπης ενίσχυσαν και τα δύο προϊόντα.

«Ο χρυσός ενισχύεται από τον αυξημένο πληθωρισμό και τον αυξημένο γεωπολιτικό κίνδυνο», δήλωσε ο Kelvin Wong, αναλυτής της CMC Markets στη Σιγκαπούρη. Οι τιμές που ανεβαίνουν πάνω από το βασικό μεσοπρόθεσμο επίπεδο τεχνικής αντίστασης των 1.975 δολαρίων «είναι πιθανό να έχουν προσελκύσει traders που βασίζονται στη δυναμική πίσω στο bullish «στρατόπεδο», είπε.

Ο χρυσός στη spot αγορά σημείωσε άνοδο 0,8% στα 1.993,33 δολάρια ανά ουγγιά στο Λονδίνο, αφού άγγιξε το υψηλότερο ενδοημερήσιο επίπεδο από τις 11 Μαρτίου νωρίτερα. Ο δείκτης Bloomberg Dollar Spot σημείωσε άνοδο 0,3%. Παλλάδιο, πλατίνα και ασήμι όλα σε ανοδική κίνηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πάνω από τα 110 δολάρια το Brent - Ανοδικές τάσεις βλέπει βραχυπρόθεσμα η αγορά

gazzetta
gazzetta reader insider insider