Στα 8,70 ευρώ η τιμή στόχος για τη Sarantis από τη Eurobank Equities

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα 8,70 ευρώ η τιμή στόχος για τη Sarantis από τη Eurobank Equities
Στα 8,70 ευρώ θέτει την τιμή στόχο για τη μετοχή της Sarantis η Eurobank Equities.

Στα 8,70 ευρώ θέτει την τιμή στόχο για τη μετοχή της Sarantis η Eurobank Equities με σύσταση «hold», καθώς σύμφωνα οι τάσεις του εννεαμήνου παρουσίασαν επιβραδυντικό ρυθμό ως προς το σκέλος της ζήτησης λόγω της αύξησης του κόστους.

Συγκεκριμένα, τα EBIT του γ' τριμήνου μειώθηκαν κατά 18,5% σε ετήσια βάση, λόγω αύξησης των πωλήσεων κατά 1% σε ετήσια βάση, (αύξησης των εσόδων κατά 2,4% στην Ελλάδα και μόλις 0,3% στις αγορές του εξωτερικού. Παρά τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων η κερδοφορία δεν ήταν τόσο έντονη λόγω της αύξσησης των λειτουργίκων εξόδων, των αλλαγών στο μείγμα προϊόντων και της αυξανόμενης πίεσης στο κόστος των αγαθών.

Κοιτάζοντας μετέπειτα την πορεία της εισηγμένης η Eurobank Equities βλέπει παρόμοιες τάσεις στο δ' τρίμηνο, ως αποτέλεσμα του συνεχιζόμενου υψηλού κόστους εισροών και του αυξημένου λειτουργικού κόστους. Ως εκ τούτου, η Eurobank Equities αναμένει ένα χαμηλότερο από το αναμενόμενο περιθώριο EBIT για το 2021 στο +12% σε αύξηση πωλήσεων +4% σε ετήσια βάση, κάτι που ευθυγραμμίζεται με την άποψη της διοίκησης. Επισημαίνει παράλληλα πως θα συνεχιστούν για ολόκληρη την επόμενη χρήση οι πιέσεις στα περιθώρια κερδοφορίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider