Χρυσός: Στην υψηλότερη τιμή «κλεισίματος» από τις 11 Ιουνίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Στην υψηλότερη τιμή «κλεισίματος» από τις 11 Ιουνίου
Η τιμή ανέκαμψε από δύο συνεχείς πτωτικές συνεδριάσεις, με τον πληθωρισμό να παρέχει υποστήριξη στο πολύτιμο μέταλλο.

Στην υψηλότερη τιμή «κλεισίματος» καταστάλαξαν οι τιμές στα συμβόλαια χρυσού την Τετάρτη, ανακάμπτοντας από δύο συνεχείς πτωτικές συνεδριάσεις, με τον πληθωρισμό να παρέχει υποστήριξη στο πολύτιμο μέταλλο. Οι κατασκευαστές κατοικιών στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, ανέγειραν τις οικοδομές σε ένα εποχικά προσαρμοσμένο ετήσιο ρυθμό στα 1,52 εκατομμύρια, μια μικρή πτώση 0,7% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Η πτώση «εν μέρει οφείλεται στην άνοδο του πληθωρισμού για τα υλικά κατασκευής των κατοικιών», δήλωσε στο Μarketwatch o Tζεφ Ράιτ της Wolfpack Capital.

«Ο πληθωρισμός είναι παντού γύρω μας και ο χρυσός επωφελείται», προσέθεσε.

Η τιμή του χρυσού στα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου κέρδισε 16,10 δολάρια, ή 0,9%, στα 1.870,20 δολάρια η ουγγιά, κάτι που είναι και το υψηλότερο «κλείσιμο» από τις 11 Ιουνίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Στα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι Δεκεμβρίου διαμορφώθηκε στα στα 25,22 δολάρια ανά ουγγιά, με κέρδη 1,1% ή 0,27 δολάρια/ουγγιά, ενώ ο χαλκός παραδόσεως Δεκεμβρίου σημείωσε απώλειες 1,4% και έκλεισε στα 4,28 δολάρια/λίβρα.

Απώλειες και για την πλατίνα, με το συμβόλαιο Ιανουαρίου να διαμορφώνεται στα 1.071,5 δολάρια ανά ουγγιά, υποχωρώντας κατά 0,3%, ενώ τέλος το παλλάδιο Δεκεμβρίου έκλεισε στα 2.169 δολάρια/ουγγιά, ενισχυμένο οριακά κατά 0,1%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider