Μικρά κέρδη για τον Stoxx στο ξεκίνημα της εβδομάδας - Αποτελέσματα και στοιχεία στο «στόχαστρο»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μικρά κέρδη για τον Stoxx στο ξεκίνημα της εβδομάδας - Αποτελέσματα και στοιχεία στο «στόχαστρο»
HSBC και Michelin ξεχωρίζουν από τα αποτελέσματα τριμήνου. Στοιχεία για την οικονομία και Evergrande στην ατζέντα της ημέρας.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές στο ξεκίνημα της εβδομάδας, με τους επενδυτές να συνεχίζουν να έχουν στο «μικροσκόπιο» εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου που συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα, αλλά και στοιχεία για την οικονομία.

Η HSBC ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι τα ετήσια κέρδη της προ φόρων για το γ’ τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 75,8% σε 5,4 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας εύκολα τις προσδοκίες. Η τράπεζα είπε ότι απελευθέρωσε μετρητά που προηγουμένως είχαν «μπει στην άκρη» εν αναμονή επισφαλών δανείων και που συνέβαλαν στη βελτίωση των αποτελεσμάτων. Τα έσοδα για το γ’ τρίμηνο ήταν 12 δισ. δολάρια — 0,7% υψηλότερα από ό,τι πριν από ένα χρόνο, κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Οι αναλυτές περίμεναν ότι η τράπεζα με επίκεντρο την Ασία θα παρουσίαζε άνοδο 22,8% σε ετήσια βάση στα κέρδη προ φόρων στα 3,776 δισ. δολάρια, σύμφωνα με εκτιμήσεις που συνέταξε η HSBC. Τα έσοδα αναμενόταν να αυξηθούν κατά 3,1% σε ετήσια βάση στα 12,3 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

Από άλλα αποτελέσματα, ξεχωρίζουν αυτά της Michelin, ενώ το γερμανικό ινστιτούτο Ifo αναμένεται να δημοσιεύσει στοιχεία για το επιχειρηματικό κλίμα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ανέρχεται στις 472,54 μονάδες, με άνοδο 0,14%.

Ο Euro Stoxx 50 κινείται οριακά ανοδικά στο 0,03% και στις 4.190 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 0,07% στις 15.533 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 υποχωρεί 0,16% στις 6.723 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κερδίζει 0,28% στις7.224 μονάδες. Στην περιφέρεια ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημειώνει κέρδη 0,29% στις 26.649 μονάδες, ενώ αντίστοιχα ο IBEX 35 στη Μαδρίτη καταγράφει άνοδο 0,28% στις 8.931 μονάδες.

Ασία

Μεικτές διαθέσεις και πρόσημα στα χρηματιστήρια της Ασίας με την είδηση που κυριάρχησε στην πρώτη διαπραγμάτευση της εβδομάδας, να είναι η δημοσιοποίηση την Κυριακή της επανέναρξης εργασιών από πλευράς Evergrande σε πάνω από 10 projects, ενώ είχε προηγηθεί και η αποπληρωμή ομολογιακού κουπονιού την προηγούμενη εβδομάδα.

Στο Τόκιο, ο Nikkei 225 υποχώρησε 0,71%, στο Σίδνεϋ ο S&P/ASX 200 κέρδισε 0,34%, ενώ στην Κίνα, ο Shanghai ενισχύθηκε 0,76% και ο SZSE Component 0,66%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

HSBC: «Άλμα» κερδών 76% στο γ΄τρίμηνο - Πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών 2 δισ. δολαρίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider