Ήπια ανοδικά το Χρηματιστήριο με φόντο τις 910 - Συνεχίζει το «ράλι» της Quest

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ήπια ανοδικά το Χρηματιστήριο με φόντο τις 910 - Συνεχίζει το «ράλι» της Quest
Στο επίκεντρο παραμένει η ετυμηγορία που θα δώσει η S&P για την ελληνική οικονομία.

Ήπια ανοδικά κινείται το Χρηματιστήριο την Παρασκευή, με τους επενδυτές να αναμένουν την ετυμηγορία της Standard & Poor's αλλά να λαμβάνουν υπόψιν τους και τα δεδομένα που παρέθεσε η Moody's για την ελληνική οικονομία και τον τουρισμό.

Στη σημερινή συνεδρίαση, ο ΓΔ ενισχύεται ελαφρώς κατά 0,34% στις 908,57 μονάδες με τον τζίρο στα 23 εκατ. ευρώ περίπου. Ο FTSE 25 σημειώνει άνοδο 0,4% στις 2.201,62 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει κέρδη 0,28% στις 591,59 μονάδες.

Από τις τράπεζες, η ΕΤΕ συνεχίζει ανοδικά με κέρδη 0,48% στα 2,703 ευρώ, η Eurobank υποχωρεί ελαφρώς κατά 0,13% στα 0,904 ευρώ. Η Alpha Bank σημεώνει άνοδο κατά 0,13% στα 1,145 ευρώ και η Πειραιώς ελαφρώς χαμηλότερα κατά 0,07% και τα 1,495 ευρώ.

Συνεχίζει τον ξέφρενο ρυθμό η Quest καταγράφοντας άνοδο 4,36% στα 16,28 ευρώ, με άνοδο 11,97 σε εβδομαδιαία βάση.

Άνοδο καταγράφει επιπλέον, ο ΑΔΜΗΕ και η Κρι Κρι που ξεπερνά το 1% με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ να ακολουθεί στο 0,93%.

Ήπιες κινήσεις στις δεικτοβαρείς ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και Jumbo.

Όπως επισημαίνει ο Πέτρος Τσούρτης της Merit, o ΓΔ ακολούθησε επιτέλους την ανοδική κίνηση των διεθνών αγορών αυτή την εβδομάδα, με αυξημένους όγκους συναλλαγών και κινήθηκε υψηλότερα από την ισχυρή αντίσταση των 900 μονάδων, με αφορμή την σημερινή ανακοίνωση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από την Standard & Poor’s.

Ο τραπεζικός κλάδος ξεχώρισε με την Eurobank να σημειώνει νέα υψηλά 52 εβδομάδων και την Εθνική Τράπεζα να ακολουθεί λόγω της ολοκλήρωσης της τιτλοποίησης ΜΕΑ ύψους 6 δισ. ευρώ. Επιπλέον, η μετοχή του ΟΠΑΠ κατέγραψε νέο υψηλό 52 εβδομάδων.

Η Jumbo ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε καταβολή έκτακτης χρηματικής διανομής μικτού ποσού 0,30 ευρώ/μετοχή σε δύο ισόποσες δόσεις των 0,15 ευρώ/μετοχή στις 26 Νοεμβρίου και 17 Δεκεμβρίου αντίστοιχα. Επιπλέον, η Quest Συμμετοχών ανακοίνωσε ότι προτίθεται να διαθέσει στους μετόχους της ως προσωρινό μέρισμα μέρος των εσόδων της πώλησης της συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της Cardlink Α.Ε., το οποίο εκτιμάται ότι θα ανέρχεται περίπου σε €1.25 μικτό ποσό ανά μετοχή.

Η Μοτοδυναμική ανακοίνωσε πολύ καλά αποτελέσματα 9μηνου με ισχυρή αύξηση σε όλες τις γραμμές. Πιο συγκεκριμένα, οι εν. πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα €74.3εκ. (+24.5% σε ετήσια βάση), τα λειτουργικά κέρδη στα €12.1εκ. (+98.2%) και τα κέρδη προ φόρων σχεδόν στα 6,1 εκατ. ευρώ από ζημία 1,2 εκατ ευρώ πέρυσι.

Η Δημόσια Εγγραφή των ομολογιών της CPLP ολοκληρώθηκε με επιτυχία και η εταιρεία άντλησε 150 εκατ. ευρώ. Το ΧΑ έχει εκπληρώσει με το παραπάνω την κύρια αποστολή του αυτή την χρόνια καθώς οι εισηγμένες εταιρείες θα αντλήσουν πάνω από 7 δισ. έως το τέλος του χρόνου, μέσω αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου και εκδόσεων ομολόγων.

Τα κυριότερα γεγονότα που θα επηρεάσουν την πορεία του ΓΔ και επιμέρους μετοχών την επόμενη εβδομάδα είναι η συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και η ανακοίνωση του ΑΕΠ 3ου τριμήνου στις ΗΠΑ την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου, η ανακοίνωση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη για τον Οκτώβριο την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου καθώς και η ανακοίνωση από την Μυτιληναίος των αποτελεσμάτων 9μηνου την Τρίτη 26 Οκτωβρίου,

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider