Αγορές | Χρηματιστήριο
14-09-2021 | 13:43

«Ταύρος» για τη Μυτιληναίος η Citi - Οι «καταλύτες» και η νέα τιμή στόχος

Newsroom
Μοιράσου το
«Ταύρος» για τη Μυτιληναίος η Citi - Οι «καταλύτες» και η νέα τιμή στόχος
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Βασικός «μοχλός» για το διπλασιασμό των EBITDA έως το 2023 αποτελεί για τη Μυτιληναίος, η εκτέλεση του επενδυτικού σχεδιασμού της στο χώρο των ΑΠΕ, όπως επισημαίνει η Citi, διατηρώντας παράλληλα τη «bullish» θέση της για την εισηγμένη.

Όπως επισημαίνει ο αμερικανικός οίκος, η μετοχή της Μυτιληναίος διαθέτει πολλαπλούς «καταλύτες» για την αναρρίχηση σε υψηλότερα επίπεδα, μερικοί εκ των οποίων είναι η έγκριση της ανακύκλωσης του αλουμινίου και η διαδικασία βελτίωσης της αποδοτικότητας γύρω από την αλουμίνα.

Παράλληλα, σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσουν τα φωτοβολταϊκά καθώς έχουν εγκριθεί 0,6GW του χαρτοφυλακίου των 1,5GW που διαθέτει και αναμένεται να ξεκινήσει το 2022, με τον τομέα των φωτοβολταϊκών να αναμένεται να προσθέτει έως και 105 εκατ. ευρώ στα EBITDA. Επιπλέον, η  λειτουργία της νέας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο (CCGT) παραμένει μια σημαντική κινητήριος δύναμη για τη Μυτιληναίος, πέρα από την περαιτέρω ανάπτυξη των αιολικών.

Σύμφωνα με τη Citi, ισχυρό «χαρτί» για τον όμιλο αποτελεί και η χαμηλού κόστους παραγωγή αλουμινίου που βρίσκεται κάτω από τα 1.600 δολάρια ανά τόνο, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει σημαντικό όφελος από τα premiums των προϊόντων της, τη στιγμή που τιμές αλουμινίου είναι υψηλότερες από 3.500 δολάρια ανά τόνο.

Ο αμερικανικός αναθεώρησε παράλληλα τις εκτιμήσεις του για την πορεία του αλουμινίου από 2.475 δολάρια ανά τόνο το 2021 και 3.010 ανά τόνο το 2022 και στα 2.900 δολάρια ανά τόνο σε ορίζοντα έως και τρεις μήνες και 3.100 δολάρια ανά τόνο τους επόμενους 6-12 μήνες.

Από την άλλη, η σημαντική αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου από την αρχή του έτους αποτελούν κάποιο «εμπόδιο» στο επίπεδο των EBITDA, και είναι πιθανό να εμφανιστεί με μια καθυστέρηση τριών έως έξι μηνών.

Έτσι, η Citi αυξάνει περαιτέρω την τιμή στόχο για τη μετοχή της Μυτιληναίος στα 21,50 ευρώ, εκτιμώντας πως τα EPS θα κινηθούν στα 1,38 ευρώ και στα 1,88 ευρώ την επόμενη χρονιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.