Ξένα Χρηματιστήρια
08-03-2021 | 16:50

Wall Street: Ξάνα στο πράσινο λόγω ενθαρρυντικών δηλώσεων για επιτόκια και οικονομική ανάκαμψη

Newsroom
Μοιράσου το
Wall Street: Ξάνα στο πράσινο λόγω ενθαρρυντικών δηλώσεων για επιτόκια και οικονομική ανάκαμψη
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Μετά από το ράλι της Παρασκευής, η Wall Street επιστρέφει την Δευτέρα στις διαπραγματεύσεις με ανοδικές τάσεις, με φόντο ενθαρρυντικές δηλώσεις οικονομικών παραγόντων περί σταθεροποίησης των ομολογιακών αποδόσεων, καθώς και την «τελική ευθεία» στην οποία έχει μπει το πακέτο στήριξης της οικονομίας 1,9 τρισ. δολαρίων, μετά από την έγκριση του από την Γερουσία.

Έτσι, ο Dow Jones ενισχύεται 0,66% στις 31.703 μονάδες.
O S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,40% στις 3.856 μονάδες.
O Nasdaq κερδίζει 0,14% στις 12.938 μονάδες.

Ο David Tepper, ιδρυτής του hedge-fund Appaloosa Management, δήλωσε στο CNBC, πως πιστεύει ότι τα επιτόκια έχουν προς το παρόν εξαντλήσει την ανοδική δυναμική τους και πως θα παραμείνουν σταθερά για το επόμενο διάστημα, κάνοντας έτσι την αγορά μετοχών πιο ασφαλή. Οι δηλώσεις επηρέασαν θετικά το επενδυτικό κλίμα, ιδιαίτερα για τον Dow Jones που κέρδισε πάνω από 100 μονάδες, καθώς το πρωί της Δευτέρας ξεκίνησε με απώλειες για τα futures. 

Ωστόσο, επισημαίνεται πως τα επιτόκια την Δευτέρα γνωρίζουν ξανά άνοδο, με το επιτόκιο του 10-ετούς να κινείται περιμετρικά του 1,6%, στο 1,582%,

Ανοδική ώθηση στις αποδόσεις του 10ετούς ομολόγου, εξακολουθεί να δίνει η υπόθεση του πακέτου στήριξης 1,9 τρισ. δολαρίων, το οποίο υπερψηφίστηκε από την Γερουσία κι αναμένεται να σταλεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων για έγκριση. Η ικανοποίηση από τις προοπτικές ανάκαμψης της οικονομίας, με την ενίσχυση των ασθενέστερων στρωμάτων και της κατανάλωσης μέσω των επιταγών 1400 δολαρίων οι οποίες κατά δήλωση Τζο Μπάιντεν, θα αποσταλούν άμεσα, μετριάζεται εν μέρει από τους αυξανόμενους φόβους για την παράλληλη ισχυροποίηση των πληθωριστικών πιέσεων. 

Το ξεκίνημα της εβδομάδας βρίσκει την μετοχή της GameStop, να κερδίζει 11,17%, μετά από την είδηση πως ο Ryan Cohen, ιδρυτής της Chewy και επενδυτής της GameStop, αναλαμβάνει για να καθοδηγήσει την εταιρεία σε μια νέα εποχής μετάβασης σε επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέα κρούσματα του Covid-19 στη Γερμανία

MUST READ

«Λουκέτο» σε εργοστάσιο στη Γερμανία βάζει η Michelin

Thomas Cook: Αίτησης πτώχευσης καταθέτουν οι θυγατρικές της - Δάνειο 380 εκατ. ευρώ στην Condor