Ιστορικό υψηλό για το Ether - Έφτασε τα 1.918 δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιστορικό υψηλό για το Ether - Έφτασε τα 1.918 δολάρια

Το Ether, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου, άγγιξε ιστορικά υψηλό επίπεδο την Πέμπτη, ακολουθώντας το συνεχιζόμενο ράλι του Bitcoin.

Η τιμή του Ether άγγιξε τα 1.918,52 δολάρια κατά την διάρκεια της πρωινής διαπραγμάτευσης στην Ασία. αλλά στο μεταξύ περιορίστηκαν μερικώς τα κέρδη του, σύμφωνα με στοιχεία από την CoinDesk. Διαπραγματευόταν στις 1.883,58 δολάρια στις 12.14 μ.μ., ώρα Σιγκαπούρης, καταγράφοντας άνοδο 8%.

Το Ether έχει δει μια αύξηση της τάξης του 160% μέχρι στιγμής για αυτή τη χρονιά, εν συγκρίσει με την αύξηση 78% του Bitcoin για το ίδιο διάστημα.

Αλλά είναι ακριβώς αυτό το ράλι του Bitcoin –που ξεπέρασε τις 52.000 δολάρια για πρώτη φορά την Τετάρτη- που βοηθά το Ether να κινηθεί ανοδικά.

«Το λάστιχο της σφεντόνας του Ether είναι τεντωμένο, με το νο2 νόμισμα να μοιάζει φθηνό και έτοιμο να εκτοξευθεί σε αντιστοιχία με τα 52.000 δολάρια του Bitcoin», είπε στο CNBC ο Jehan Chu, συνιδρυτής του venture capital και εταιρείας συναλλαγών με προσανατολισμό στα κρυπτονομίσματα, Kenetic Capital.

To Εther είναι το ψηφιακό νόμισμα που «κινεί» το δίκτυο του Ethereum. Οι developers μπορούν να χτίσουν εφαρμογές πάνω στο δίκτυο του Ethereum.

Με αυτό τον τρόπο, το Ethereum λειτουργεί ως ένα είδος αποκεντρωμένης software πλατφόρμας, κάτι που είναι διαφορετικό από το Bitcoin, το οποίο είναι σχεδιασμένο να είναι απλά ένα νόμισμα, ή ένα αποθεματικό αξίας. Aλλά είναι παρόμοιο με το Bitcoin από την άποψη ότι βασίζεται στην τεχνολογία του blockchain.

Ενώ δεν υπάρχει ένας και μόνο παράγοντας που ώθησε στην άνοδο της Πέμπτης, ωστόσο υπήρξαν κάποιες διεργασίες στο παρασκήνιο.

Πέρυσι, ένα upgrade που ονομάστηκε Ethereum 2.0, παρουσιάστηκε στο δίκτυο. Οι υποστηρικτές του ισχυρίζονται πως αυτό μπορεί να βοηθήσει το Ethereum και το Ether να ενισχυθούν. To upgrade ακόμη είναι στη διαδικασία της εφαρμογής.

Και αυτό το μήνα, το ανταλλακτήριο παραγώγων CME (Chicago Mercantile Exchange), παρουσίασε futures του Ether, δυνητικά ανοίγοντας τις πόρτες σε περισσότερους θεσμικούς επενδυτές να αναλάβουν δράση.

«Παρά τα συνεχιζόμενα παράπονα για τις χρεώσεις του δικτύου Ethereum, παραμένει ο ιδανικότερος προορισμός για όλες τις εφαρμογές blockchain», είπε ο Chu.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider