Αντιμέτωπη με νέα προβλήματα βρίσκεται η Deutsche  Bank με τις αμερικανικές αρχές να διεξάγουν επισταμένη έρευνα για ξέπλυμα χρήματος από παράρτημα της τράπεζας στη Μόσχα. Το αμερικανικό  υπουργείο Δικαιοσύνης και το Τμήμα Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης (DFS) διευρύνουν το πεδίο της έρευνας καθώς στην υπόθεση εμπλέκονται ένας πρώην υπάλληλος της τράπεζας (αμερικανικής εθνικότητας) και 6 δις. αμερικανικά δολάρια. Το αρμόδιο τμήμα της DFS ζήτησε λεπτομερή στοιχεία για πιθανές συναλλαγές ξεπλύματος χρήματος από Ρώσους πελάτες ενώ ερευνάται το ενδεχόμενο παραβίασης των δυτικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας ύστερα από την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014.

Η έρευνα επικεντρώνεται στις λεγόμενες «mirror trades», οι οποίες αφορούν σε κινήσεις κεφαλαίων από τη μία χώρα στην άλλη χωρίς να περνούν από τις κανονικές διαδικασίες των διασυνοριακών μεταφορών χρημάτων. Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης έρευνας απολύθηκε και ένα πρώην στέλεχος της τράπεζας, ο Tim Wiswell, ο οποίος μάλιστα μήνυσε και την τράπεζα για παράνομη απόλυση.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, οι αρμόδιες αμερικανικές αρχές ερευνούν αυτό το διάστημα αν η εμπλοκή του Wiswell αντικατοπτρίζει πιθανά κενά φερεγγυότητας από την πλευρά των στελεχών της τράπεζας. Παράλληλα, η τράπεζα έχει ξεκινήσει τη διενέργεια ελέγχου στα συστήματα ασφαλείας του παραρτήματος στη Ρωσία  ενώ έχει λάβει και ειδικά μέτρα που σχετίζονται με συγκεκριμένα πρόσωπα και αυτή την τακτική πρόκειται να ακολουθήσει και μελλοντικά.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν Ρώσοι πελάτες της τράπεζας όπως είναι οι αδελφοί Αρκάντι και Μπόρις Ρότενμπεργκ, στενοί συνεργάτες του Πούτιν.