22-10-2015 | 12:42

Κορρές: Διπλασιασμός κερδών το α' εξάμηνο

Μοιράσου το
Κορρές: Διπλασιασμός κερδών το α' εξάμηνο

Υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης κατέγραψαν τα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου Κορρές το πρώτο εξάμηνο του 2015. Οι πωλήσεις παρουσίασαν διψήφιο ποσοστό αύξησης, η κερδοφορία βελτιώθηκε σημαντικά και τα καθαρά κέρδη διπλασιάστηκαν.
Συγκεκριμένα, οι ενοποιημένες πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 16%, στα 30,3 εκατ. ευρώ από 26,2 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2014, αποτέλεσμα της ανάπτυξης της ελληνικής αγοράς, καθώς και όλων των στρατηγικών αγορών του εξωτερικού.
Στην Ελλάδα, παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, η μάρκα Κορρές αυξάνοντας το μερίδιο αγοράς της αναδείχθηκε Νο1 σε ανάπτυξη στην αγορά καλλυντικών στο φαρμακείο, με τις πωλήσεις της να ενισχύονται κατά 3%. Αυτό ήταν αποτέλεσμα της παρουσίασης νέων καινοτόμων φυσικών προϊόντων, καθώς και του ολοκληρωμένου, υψηλής απόδοσης πλάνου επικοινωνίας και προώθησης της μάρκας σε όλες τις στρατηγικές κατηγορίες προϊόντων.
Στο εξωτερικό, οι πωλήσεις του Ομίλου ενισχύθηκαν κατά 39%, λόγω της μεγάλης δυναμικής που παρουσιάζει η μάρκα στην Αμερική, αλλά και στις αγορές προτεραιότητας στην Ευρώπη, όπως είναι η Γερμανία, η Αγγλία, η Γαλλία, η Ισπανία και οι Σκανδιναβικές χώρες, όπου η συνολική αύξηση ανήλθε σε 40% .
Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 44% στα 5,7εκατ. ευρώ από 3,9εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο 2014. Συγκρινόμενα με τα αναπροσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (adjusted EBITDA) του αντίστοιχου διαστήματος του 2014 που ήταν 5,5εκατ. ευρώ (μετά την αφαίρεση της επίπτωσης του εκτάκτου κόστους αναδιοργάνωσης του 2014), είναι αυξημένα κατά 4%.
Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, διπλασιάστηκαν (+107%) στα 1,1 εκατ. ευρώ από 0,5 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2014, αποτέλεσμα της εξαιρετικής πορείας της συνολικής δραστηριότητας του Ομίλου.
Η σημαντική παρουσία στις διεθνείς αγορές και η επιτυχημένη πορεία στο εξωτερικό του Ομίλου Κορρές, όπως καταγράφεται και στα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου 2015, δημιουργεί ευνοϊκότερες προϋποθέσεις για τη διατήρηση της συνολικά κερδοφόρας ανάπτυξής του.
Στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του συνεχιζόμενου δύσκολου οικονομικού περιβάλλοντος που εκτιμάται ότι θα επικρατήσει και το δεύτερο εξάμηνο του 2015, ο Όμιλος Κορρές θα συνεχίσει να στηρίζει εντατικά τη μάρκα στο βασικό κανάλι του φαρμακείου, με νέα καινοτόμα, ποιοτικά φυσικά προϊόντα στις στρατηγικές κατηγορίες και προωθητικές ενέργειες ελκυστικές προς τον καταναλωτή.
Η αύξηση της συμμετοχής του εξωτερικού στη συνολική δραστηριότητα του Ομίλου αποτελεί πρωταρχικό στόχο στη στρατηγική ανάπτυξής του. Συγκεκριμένα, στην Αμερική, η 2η μεγαλύτερη αγορά για την Κορρές εκτός Ελλάδος, ο Όμιλος αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία της μάρκας στα βασικά δίκτυα πώλησης, όπως είναι το τηλεοπτικό κανάλι HSN και τα καταστήματα Sephora. Στην Ευρώπη, με τη Γερμανία, την Αγγλία, την Ισπανία, τη Γαλλία και τις Σκανδιναβικές χώρες να παρουσιάζουν σημαντικές προοπτικές, ο Όμιλος θα επικεντρωθεί στην οργανική ανάπτυξη των υφιστάμενων σημείων πώλησης, στηρίζοντάς τα με νέα λανσαρίσματα και προωθητικές ενέργειες στις στρατηγικές κατηγορίες του προσώπου και του σώματος.
Τέλος, ο Όμιλος Κορρές στο πλαίσιο της στρατηγικής συμφωνίας με την AVON, πραγματοποίησε το δεύτερο τρίμηνο του 2015 την επίσημη έναρξη της δραστηριοποίησής του στη Βραζιλία, αποκτώντας πρόσβαση σε μια αγορά εξαιρετικής δυναμικής με ευρύ καταναλωτικό κοινό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.