Εγκρίθηκε η εκμίσθωση του Esperia στον ισραηλινό όμιλο Fattal Group

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εγκρίθηκε η εκμίσθωση του Esperia στον ισραηλινό όμιλο Fattal Group

Την μακροχρόνια εκμίσθωση του ακινήτου ιδιοκτησίας ΕΦΚΑ, που στέγαζε το πρώην ξενοδοχείο Esperia, επί των οδών Σταδίου 22 και Εδουάρδου Λω ενέκρινε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Η αρ. 73/Συνεδρ. 4/31-1-2019 απόφαση του ΔΣ του ΕΦΚΑ της έγκρισης για την μακροχρόνια εκμίσθωση του ακινήτου η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια», προβλέπει τη τριαντακονταετή εκμίσθωση του ακινήτου συνολικού εμβαδού 12.235,52 τ.μ.,στον όμιλο Fattal Hotels LTD, όπως είχε αναφέρει το insider.gr

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, το ΔΣ του ΕΦΚΑ υποχρεούται να λάβει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για τη διασφάλιση της περιουσίας και των συμφερόντων του φορέα.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο ισραηλινός όμιλος Fattal Hotel είχε δώσει την υψηλότερη προσφορά για τη μίσθωση του ακινήτου του ΕΦΚΑ. Στον σχετικό διαγωνισμό που έγινε με κλειστές προσφορές συμμετείχαν πέρα από την Fattal, η λιβανέζικη Yasbek Hote Establishment σε συνεργασία με την Marriott και η οικογένεια Βερουκά (αλυσίδα Bazaar) με την Accor.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Fattal Group προσέφερε μίσθωμα κοντά στα 95.000 ευρώ τον μήνα ή 1,15 εκατ. ετησίως. Πέρα από το μίσθωμα, βάσει του διαγωνισμού, ο όμιλος θα πρέπει να προχωρήσει και σε εργασίες επισκευής και ανακαίνισης του ξενοδοχείου, ελάχιστου ύψους 10,5 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Fattal Hotel είναι η μεγαλύτερη ξενοδοχειακή αλυσίδα του Ισραήλ διαθέτοντας υπό την διαχείρισή της 39 ξενοδοχεία με 16.700 δωμάτια. Η εταιρεία διαχειρίζεται ακόμη 150 ξενοδοχεία στην Ευρώπη, υπό το σήμα Leonardo.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider