Πατούλης: Πάνω από 7 δισ. ευρώ κόστισε η εκπαίδευση των 20.000 γιατρών που μετανάστευσαν τα τελευταία χρόνια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πατούλης: Πάνω από 7 δισ. ευρώ κόστισε η εκπαίδευση των 20.000 γιατρών που μετανάστευσαν τα τελευταία χρόνια
Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε εκτενώς στην αναπτυξιακή προοπτική της υγείας και στην ανάγκη να επενδύσει η χώρα μας, στο επιστημονικό της κεφάλαιο.

Πάνω από 20.000 γιατροί έχουν φύγει από τη χώρα μας τα τελευταία δέκα χρόνια, η εκπαίδευση των οποίων στοίχισε στην πολιτεία και τις οικογένειες τους κατά μέσον όρο, για τον καθένα, περίπου 350.000 ευρώ. Τα παραπάνω ανέφερε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο της ομιλίας του στο 2ο Συνέδριο «Υγεία πάνω απ' όλα», που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

«Η μετανάστευση του υψηλά εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού της χώρας - εκτός των όσων συνεπάγεται για το σύστημα υγείας που πλέον αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις - έχει και μία σημαντική οικονομική παράμετρο. Η χώρα μας έχει επενδύσει πάνω από 7 δισεκατομμύρια ευρώ, τα τελευταία χρόνια, για το επιστημονικό δυναμικό που αυτή την ώρα, αξιοποιείται από τα συστήματα υγείας, των άλλων χωρών. Ουσιαστικά δηλαδή, εκποίησε ένα σημαντικό κεφάλαιο, στο οποίο θα μπορούσε να είχε επενδύσει και να παράγει προστιθέμενη αξία», τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ.

Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε εκτενώς στην αναπτυξιακή προοπτική της υγείας και στην ανάγκη να επενδύσει η χώρα μας, στο επιστημονικό της κεφάλαιο. «Η Ελλάδα μέσω της ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού μπορεί και πρέπει να γίνει η χώρα της υγείας και της ευεξίας, για τον παγκόσμιο ασθενή. Θέλουμε όχι μόνο να ανακόψουμε το μεταναστευτικό ρεύμα των επιστημόνων, αλλά να προσελκύσουμε και άλλους γιατρούς, μέσα από μία αναπτυξιακή διαδικασία», κατέληξε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πατούλης: Tο νέο ΕΣΠΑ θα αξιοποιηθεί σε δράσεις για ανάπτυξη, καινοτομία και ποιότητα ζωής

gazzetta
gazzetta reader insider insider