Το πιο μεγάλο κατάστημα Γερμανός άνοιξε τις πύλες του στη Γλυφάδα

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το πιο μεγάλο κατάστημα Γερμανός άνοιξε τις πύλες του στη Γλυφάδα

Το πιο μεγάλο κατάστημα του δικτύου Γερμανός άνοιξε σήμερα τις πύλες του στη Γλυφάδα, προσπαθώντας να αξιοποιήσει την δυναμική της αγοράς που έχει η συγκεκριμένη περιοχή των νοτίων προαστίων αλλά και να προσαρμοστεί στις νέες ανάγκες του καταναλωτή για ένα πιο βιωματικό αγοραστικό περιβάλλον.

Η εταιρεία όπως ανέφεραν τα στελέχη της σε εκπροσώπους του τύπου κατά την παρουσίαση του καταστήματος στοχεύει πλέον στην ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση. «Μέχρι χθες είχαμε την συνδεσιμότητα και τις υπηρεσίες οπότε πλέον μένει να δώσουμε έμφαση και στο hardware».

Για το λόγο αυτό και με αφορμή την νέα καταναλωτική τάση που προϋποθέτει οι καταναλωτές να βιώνουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία του προϊόντος πριν προβούν σε αγορά το νέο flagship store της αλυσίδας Γερμανός είναι διπλάσιο από το μέχρι χθες μεγαλύτερο κατάστημα του δικτύου που βρισκόταν στο Mall και πολλαπλάσιο από τα 66 τετραγωνικά που είναι το μέσο εμβαδόν των καταστημάτων.

Συγκεκριμένα, έχει συνολική ωφέλιμη επιφάνεια 475 τετραγωνικά, είναι χωρισμένο σε τρία επίπεδα και εμπλουτισμένο με ξεχωριστές θεματικές ζώνες, όπου οι καταναλωτές μπορούν να βρουν δημοφιλή προϊόντα τεχνολογίας, όπως Smartphones, Tablets, Smart Gadgets, Laptops, αξεσουάρ, καθώς και εκπαιδευτικά παιχνίδια ρομποτικής (STEM).

Στο ισόγειο βρίσκει κανείς όλες τις συσκευές κινητής τηλεφωνίας, καθώς και tablets, αξεσουάρ, laptops ενώ υπάρχει και ειδικός χώρος Fitness όπου οι καταναλωτές μπορούν να ενημερωθούν και να επιλέξουν τα fitness gadgets που τους ταιριάζουν δοκιμάζοντάς τα. Στο υπόγειο υπάρχει ο χώρος του service ένα Kodak Kiosk για εκτύπωση φωτογραφιών καθώς και γραφεία για Β2Β συναντήσεις. Όσο για τον πρώτο όροφο είναι αφιερωμένος στο gaming - στο οποίο η εταιρεία δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα εμπλουτίζοντας συνεχώς του τίτλους παιχνιδιών της - στο έξυπνο σπίτι που παρουσιάζεται στο ειδικά διαμορφωμένο Smart Home Lounge αλλά και στις τηλεοράσεις όπου σύγχρονα μοντέλα υπάρχουν στην ειδικά διαμορφωμένη γωνιά της τηλεόρασης (TV Corner).

Το κατάστημα διαφοροποιείται σε λογική από τα προηγούμενα του δικτύου και στόχος του όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι του δικτύου είναι «να κάνει τον καταναλωτή να αισθανθεί σαν στο σπίτι του ώστε να επιλέξει συσκευές που θα είναι απολύτως προσαρμοσμένες στις ανάγκες του.

Για το λόγο αυτό μάλιστα το κατάστημα θα διαθέτει μέχρι τέλος του έτους πάνω από 50 live demos των συσκευών, πρακτική που θα ακολουθήσουν στο μέλλον κι άλλα καταστήματα του δικτύου.

Στα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας περιλαμβάνεται η μετατροπή κι άλλων καταστημάτων είτε μέσω ανασχεδιασμού τους είτε μέσω αλλαγής τοποθεσίας εάν το κατάστημα είναι μικρό και δεν επιτρέπει παρεμβάσεις. Η περίοδος μάλιστα είναι ευνοϊκή για αλλαγές αφού σύμφωνα με τους εκπροσώπους του δικτύου η μέση δαπάνη των καταναλωτών για ψηφιακά προϊόντα έχει ανέβει γεγονός που οδηγεί τον τζίρο της αλυσίδας σε διψήφια νούμερα.

Άναλυτικότερα, όπως αναφέρθηκε μόνο το 2017, οι καταναλωτές που επισκέφθηκαν τα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ πραγματοποιήθηκαν περίπου 20 εκατομμύρια συναλλαγές και η επισκεψιμότητα στο δίκτυο καταστημάτων της εταιρείας παρουσιάζει αυξητική τάση σε σχέση με την περσινή χρονιά. Επιπλέον ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ διατηρεί την ηγετική του θέση στην προτίμηση των καταναλωτών για αγορά Mobiles/Smartphones και Αξεσουάρ (Νο1 προορισμός, βάσει έρευνας της QED). Αυξητικά και μάλιστα με διψήφιο ποσοστό κινούνται και οι πωλήσεις στα ψηφιακά προϊόντα σε σχέση με πέρυσι ενώ θετική ανταπόκριση είχε και η επένδυση της εταιρείας στον τομέα του gaming που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη χρονιά και ήδη αρχίζει αν αποδίδει καρπούς.

Να υπενθυμίσουμε ότι από ένα κατάστημα το 1980, το δίκτυο καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ αριθμεί σήμερα σχεδόν 300 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, με τα επτά μόνο εξ αυτών να είναι ιδιόκτητα.

Δείτε εδώ το 360 view του νέου καταστήματος

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider