Δίνοντας «δεύτερη ζωή» στις συσκευές μας: Πώς το FLIP κάνει την τεχνολογία προσιτή και βιώσιμη

Branded Content Team
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δίνοντας «δεύτερη ζωή» στις συσκευές μας: Πώς το FLIP κάνει την τεχνολογία προσιτή και βιώσιμη
Aκολουθώντας το μοντέλο της κυκλικής οικονομίας, το Flip.gr συμβάλλει στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου και περιβαλλοντικά φιλικού προτύπου καταναλωτικής συμπεριφοράς.

Aκολουθώντας το μοντέλο της κυκλικής οικονομίας, το Flip.gr συμβάλλει στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου και περιβαλλοντικά φιλικού προτύπου καταναλωτικής συμπεριφοράς.

Η βιωσιμότητα του πλανήτη και η κυκλική οικονομία φαίνεται να είναι πλέον μονόδρομος για τις επιχειρήσεις. Πρώτα απ' όλα οι βιώσιμες πρακτικές ενισχύουν την ανταγωνιστικότητά τους, καθώς η καλύτερη χρήση πόρων, η μείωση απωλειών και η ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών μπορούν να τις βοηθήσουν να ξεχωρίσουν στην αγορά. Παράλληλα, η βιώσιμη λειτουργία τις βοηθά να προσαρμοστούν στις μελλοντικές προκλήσεις δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για το περιβάλλον στους καταναλωτές, οι οποίοι βλέπουν απέναντί τους μια επιχείρηση που ενδιαφέρεται ενεργά για τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις των δράσεών της.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, η Flip, η μεγαλύτερη πλατφόρμα refurbished συσκευών στην Ν.Α Ευρώπη, ήρθε για να ενισχύσει ακόμη περισσότερο το μοντέλο της κυκλικής οικονομίας, αγοράζοντας μεταχειρισμένες συσκευές και, έπειτα, ανακατασκευάζοντάς τες, με στόχο να τις επανατοποθετήσει στην αγορά σε μειωμένες τιμές.

Μην πετάτε ένα smartphone, αντικαταστήστε το

Πού πηγαίνουν τα παλιά μας smartphones όταν «γεράσουν»; Αλήθεια, εσείς γνωρίζατε πόσο μεγάλο είναι το περιβαλλοντικό αποτύπωμα που αφήνουν εκατομμύρια smartphones που παρουσιάζουν κάποιο πρόβλημα ή που απλά τα βαριούνται οι ιδιοκτήτες τους και θέλουν να τα αλλάξουν;

Τα οφέλη που προκύπτουν από την επαναχρησιμοποίηση ηλεκτρονικών συσκευών είναι πολλά και ιδιαίτερα σημαντικά για το περιβάλλον. Οι refurbished ηλεκτρονικές συσκευές μπορεί να είναι μέχρι και 10 φορές πιο βιώσιμες σε σχέση με τις καινούργιες, ενώ η επέκταση της ζωής των συσκευών τεχνολογίας κατά 2 χρόνια μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην περιβαλλοντική ισορροπία, έως και 50%. Αυτό συμβαίνει γιατί οι ηλεκτρονικές συσκευές περιέχουν αρκετά υλικά που είναι εξαντλούμενα αναλώσιμα και η παραγωγή τους απαιτεί μεγάλη ποσότητα ενέργειας.

Έτσι, η αγορά μιας refurbished συσκευής συνιστά μία επιλογή φιλική προς το περιβάλλον. Η επαναχρησιμοποίηση των ηλεκτρονικών συσκευών μειώνει την ποσότητα ηλεκτρονικών αποβλήτων (e-waste) και τη ρύπανση, επιτρέπει την εξοικονόμηση φυσικών πόρων και ενέργειας και συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Δίνοντας δεύτερη ζωή στις συσκευές, λοιπόν, το Flip.gr συμβάλλει στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου και περιβαλλοντικά φιλικού προτύπου καταναλωτικής συμπεριφοράς.

Η αγορά των smartphones πιο βιώσιμη από ποτέ

Τα refurbished κινητά κερδίζουν συνεχώς την προτίμηση του αγοραστικού κοινού παγκοσμίως. Με τον όρο «refurbished» αναφερόμαστε ουσιαστικά στα ανακατασκευασμένα smartphones, τα οποία ωστόσο δεν είναι απαραίτητο να έχουν κάποιο πρόβλημα ή να έχουν αλλάξει πολλά «χέρια», έχοντας «εξαντληθεί» από τη χρήση τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως με την αγορά μιας refurbished συσκευής ενισχύουμε το μοντέλο της κυκλικής οικονομίας και τη βιωσιμότητα του πλανήτη, εξοικονομώντας φυσικά αρκετά χρήματα. Πιο συγκεκριμένα, μπορεί κάποιος να εξοικονομήσει έως και το 40% των χρημάτων που θα έδινε για μια καινούργια συσκευή.

Το Flip.gr έχοντας πάντα στο μυαλό του το μότο «επαναχρησιμοποιούμε, αντικαθιστούμε, ανακατασκευάζουμε», αποτελεί τον πιο νέο έξυπνο τρόπο να αγοράσει κανείς refurbished συσκευές σαν καινούργιες ή να πουλήσει την παλιά του κινητή συσκευή, δίνοντας δεύτερη ζωή της συσκευές τεχνολογίας.

Παράλληλα, το Flip.gr προσφέρει υψηλής ποιότητας refurbished συσκευές τεχνολογίας και παρέχει τρία χρόνια εγγύηση σε όλα τα προϊόντα του. Αυτό μπορεί να δώσει στους καταναλωτές τη σιγουριά ότι αγοράζουν ένα πλήρως λειτουργικό προϊόν που έχει επισκευαστεί σωστά και έχει περάσει από μία αυστηρή διαδικασία 67 ποιοτικών ελέγχων στο υπερσύγχρονο service hub της Flip στη Ρουμανία.

Συγκεκριμένα, η Flip παρέχει top service, μέσω των άριστα καταρτισμένων Flip experts, οι οποίοι αναλαμβάνουν να αποκαταστήσουν κάθε μέρος των συσκευών τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό τους, ώστε να φτάνουν στους τελικούς αποδέκτες σε άριστη κατάσταση. Με αυτό τον τρόπο το Flip.gr δίνει νέα χροιά και ουσία στην έννοια της refurbished τεχνολογίας και κάνει τη βιωσιμότητα μέρος της καθημερινότητάς μας.

Advertorial

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider