Managed Print Services με την HP και την Infinitum: Το επόμενο βήμα για κάθε επιχείρηση

Branded Content Team
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Managed Print Services με την HP και την Infinitum: Το επόμενο βήμα για κάθε επιχείρηση
...
Παρόλο τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την εκτεταμένη χρήση του cloud σχεδόν παντού, οι εκτυπωτές παραμένουν απαραίτητα εργαλεία κάθε επιχείρησης. Οι σύγχρονοι εκτυπωτές δεν τυπώνουν απλά, αλλά αναλαμβάνουν και την ψηφιοποίηση αποτελώντας το βασικό εργαλείο collaboration.

Παρόλο τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την εκτεταμένη χρήση του cloud σχεδόν παντού, οι εκτυπωτές παραμένουν απαραίτητα εργαλεία κάθε επιχείρησης. Οι σύγχρονοι εκτυπωτές δεν τυπώνουν απλά, αλλά αναλαμβάνουν και την ψηφιοποίηση αποτελώντας το βασικό εργαλείο collaboration.

Επιπλέον, οι σύγχρονοι εκτυπωτές/MFPs είναι σε θέση να εκτελούν πολύπλοκες εργασίες χωρίς την ανάγκη χρήσης υπολογιστή ή mobile συσκευής, με apps που εκτελούνται απευθείας επάνω στο μηχάνημα, εκτοξεύοντας την παραγωγικότητα. Η πλατφόρμα HP Workpath περιλαμβάνει προσαρμοσμένες λύσεις εκτύπωσης και σάρωσης με εφαρμογές που μετατρέπουν πολύπλοκα workflows πολλαπλών βημάτων – από την επεξεργασία έως την υπογραφή εγγράφων/συμβολαίων κ.λπ – σε απλά taps επάνω στην οθόνη του εκτυπωτή.

.

Παρόλα αυτά ο παράγοντας “εκτύπωση” μέσα σε μια επιχείρηση συνήθως αφήνεται στην τύχη του, χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός έλεγχος στα κόστη.

Ειδικά τώρα όπου οι επιχειρήσεις έχουν υιοθετήσει το μοντέλο της υβριδικής εργασίας, πρέπει να αναθεωρήσουν και το μοντέλο των εκτυπώσεών τους. Τα Managed Print Services (MPS) είναι η προσέγγιση που χρειάζονται καθώς είναι σχεδιασμένα με γνώμονα την ασφάλεια, την ευελιξία και τη διαχειρισιμότητα, χωρίς όμως την πολυπλοκότητα. Η λύση MPS μειώνει το κόστος, αυξάνει την παραγωγικοτητα και την ασφάλεια και βελτιώνει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, γεγονος άκρως απαραίτητο εάν η επιχείρηση έχει θέσει στόχους ESG.

Στο παρόν άρθρο θα αναλύσουμε για το πώς τα παραπάνω μπορούν να επιτευχθούν με τις Υπηρεσίες Διαχειριζόμενης Εκτύπωσης που προσφέρει η HP, ο κορυφαίος κατασκευαστής στον κλάδο, σε συνεργασία με την Infinitum. Θα αναλύσουμε τα πλεονεκτήματα των αυθεντικών αναλωσίμων καταρρίπτοντας τον μύθο περί φθηνών μελανιών και toner και θα δούμε με ποιον τρόπο τελικά η επιχείρηση ωφελείται και από άποψη οικονομίας και βιωσιμότητας.

Infinitum – Ο ειδικός στο MPS

...

Υιοθετώντας μια λύση διαχειριζόμενης εκτύπωσης, η επιχείρηση παύει να ασχολείται με το διαχειριστικό κομμάτι του printing. Σε αυτό περιλαμβάνονται τα πάντα, από την επιλογή των συσκευών, την εγκατάσταση και τη συντήρησή τους, μέχρι τα αναλώσιμα. Όλα γίνονται αυτόματα και απομακρυσμένα από την Infinitum και η επιχείρηση ασχολείται αποκλειστικά με το αντικείμενό της. Τι συνεπάγεται αυτό; Οικονομία και αύξηση παραγωγικότητας!

Η Infinitum διαθέτει μεγάλη εξειδίκευση στο χώρο των Υπηρεσιών Διαχειριζόμενης Εκτύπωσης και είναι καταξιωμένη στην αγορά με πολλές επιτυχημένες εγκαταστάσεις. Χάρη στη στενή συνεργασία με την HP, είναι σε θέση να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις MPS για κάθε επιχείρηση, ανεξαρτήτως μεγέθους.

Οι υπηρεσίες Managed Print Services αποβάλλουν το άγχος διαχείρισης του εκτυπωτικού στόλου, του service, των αναλωσίμων, προσφέροντας παράλληλα ένα σωρό άλλες ευκολίες, όπως απόλυτο έλεγχο του printing και βέλτιστη χρήση του εξοπλισμού μειώνοντας τις σπατάλες στο ελάχιστο.

Η Infinitum επομένως προσφέρει βελτιστοποιημένες υπηρεσίες MPS με λύσεις HP με 100% έλεγχο του συνόλου των εκτυπωτών, προτείνοντας μια λύση κομμένη και ραμμένη στις εκάστοτε ανάγκες.

Συνοπτικά οι λύσεις MPS από την HP και την Infinitum περιλαμβάνουν:

  • Επιλογή βέλτιστων συσκευών
  • Άμεση αναπλήρωση αναλωσίμων
  • Απομακρυσμένο monitoring
  • Διαχείριση και reporting εκτυπώσεων
  • Τεχνική υποστήριξη με προκαθορισμένο SLA

Το MPS δεν είναι μόνο για τους μεγάλους οργανισμούς. Οποιαδήποτε επιχείρηση μπορεί να επωφεληθεί μεταφέροντας τις υπηρεσίες εκτύπωσης σε μορφή outsourcing, προκειμένου αυτή να ασχοληθεί αποκλειστικά με το αντικείμενό της.

Αυθεντικά αναλώσιμα για ποιότητα, οικονομία και βιωσιμότητα

Ας περάσουμε τώρα στα αναλώσιμα, κι ας καταρρίψουμε τον μύθο περί φθηνών, μη αυθεντικών αναλωσίμων. Κατ’ αρχάς θα πρέπει να τονιστεί ότι τα αυθεντικά αναλώσιμα HP (μελάνι και γραφίτης) έχουν σχεδιαστεί ώστε να προσφέρουν αξιόπιστες και επαγγελματικής ποιότητας εκτυπώσεις. Συνεργάζονται άψογα με τους εκτυπωτές έτσι ώστε να είστε σίγουροι ότι θα εκτυπώνουν από την πρώτη φορά και κάθε φορά. Σε ό,τι αφορά το οικονομικό σκέλος ας δούμε τα παρακάτω στοιχεία:

  • Σύμφωνα με μελέτη του εργαστηρίου SpencerLab, το 32% των δοχείων μελάνης τρίτων κατασκευαστών που δοκιμάστηκαν παρουσίασαν προβλήματα κατά τη χρήση τους ή αμέσως μετά την παραλαβή τους.
  • Επίσης, από την ίδια μελέτη προέκυψε ότι κατά μέσο όρο η σπατάλη χαρτιού με τα μελάνια τρίτων κατασκευαστών που δοκιμάστηκαν ήταν πάνω από 1,8 φορές μεγαλύτερη συγκριτικά με τα αυθεντικά μελάνια HP.
  • Όπως αναφέρει έκθεση της Escalent, η πιθανότητα μια επιχείρηση να χρειαστεί να κάνει κλήση για αποκατάσταση βλάβης είναι πάνω από 3 φορές μεγαλύτερη όταν χρησιμοποιούνται δοχεία γραφίτη τρίτων κατασκευαστών.

Τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι χρησιμοποιώντας μη αυθεντικά αναλώσιμα, η επιχείρηση τελικά ζημιώνεται πολλαπλά.

Ένας άλλος εξίσου σημαντικός παράγοντας που όλο και πιο πολύ οι επιχειρήσεις λαμβάνουν υπόψη τους είναι το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα. Τα μη αυθεντικά αναλώσιμα κατασκευάζονται με έναν μόνο στόχο: να είναι φθηνά. Επαναλαμβάνουμε ότι, όπως δείξαμε παραπάνω, το μόνο φθηνό είναι η αρχική τιμή αγοράς, διότι μακροπρόθεσμα η επιχείρηση ξοδεύει περισσότερα.

Και στο κομμάτι της βιωσιμότητας, τα αποτελέσματα ανεξάρτητων εργαστηρίων δεν αφήνουν καμία αμφιβολία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με μελέτη ποιότητας αέρα εσωτερικών χώρων του Fraunhofer Wilhelm-Klauditz-Institute το 2022, το 95% των δοχείων γραφίτη τρίτων κατασκευαστών απέτυχε να συμμορφωθεί με τις κατευθυντήριες γραμμές για το οικολογικό σήμα.

Αντίθετα, η HP διαθέτει τεράστιους πόρους και τεχνολογία προκειμένου τα αναλώσιμά της να μη βλάπτουν το περιβάλλον. Έτσι, τα αυθεντικά δοχεία HP έχουν σχεδιαστεί με βιώσιμο τρόπο και είναι ανακυκλώσιμα. Επιπλέον, μεγάλο μέρος των πλαστικών που χρησιμοποιούνται είναι ανακυκλωμένα από την ίδια την HP μέσω της στρατηγικής κυκλικής οικονομίας (επισκευή, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση) που εφαρμόζει σε όλες τις διαδικασίες παραγωγής και μέσω του προγράμματος HP Planet Partners, όπου η επιχείρηση επιστρέφει τα χρησιμοποιημένα αναλώσιμα στην HP για να ανακυκλωθούν.

.

Δεν θα πρέπει ακόμα να παραλείψουμε να αναφέρουμε ότι τα γνήσια δοχεία εκτυπωτών γραφείου της HP συμβάλλουν στην προστασία τόσο του εκτυπωτή όσο και των δεδομένων. Διαθέτουν ειδικό chip με ανθεκτικό στις παραβιάσεις firmware που συμβάλλει στην αποτροπή τροποποιήσεων, βοηθώντας στη μείωση του κινδύνου διείσδυσης κακόβουλου κώδικα στο chip του δοχείου και κατ’ επέκταση στον ίδιο τον εκτυπωτή και από εκεί στο εταιρικό δίκτυο. Η HP χρησιμοποιεί εξειδικευμένη τεχνολογία για να επαληθεύει τη γνησιότητα των αναλωσίμων συμβάλλοντας στην αποτροπή χρήσης πλαστών δοχείων ή δοχείων με chip τρίτων κατασκευαστών που ενδέχεται να εμπεριέχουν δυνητικούς κινδύνους. Τέλος, και οι συσκευασίες των αναλωσίμων είναι ειδικά σχεδιασμένες, ώστε να είναι εύκολο να αναγνωριστούν τα μη αυθεντικά προϊόντα.

Σχεδιασμένα για τους χώρους που ζείτε, εργάζεστε κι αναπνέετε

Το σύστημα εκτύπωσης της HP που περιλαμβάνει τη συσκευή και τα αυθεντικά αναλώσιμα είναι σχεδιασμένο λαμβάνοντας υπόψη ότι οι εκτυπωτές λειτουργούν σε εσωτερικούς χώρους με ανθρώπους. Ένας μεγάλος αριθμός συσκευών της HP έχει την πιστοποίηση του σήματος DE-UZ 219 του γερμανικού οργανισμού Blue Angel, ικανοποιώντας πάνω από 100 αυστηρά κριτήρια. Αυτό σημαίνει ότι με τη χρήση αυθεντικών μελανιών και toner οι συσκευές της HP εκπέμπουν ελάχιστη ποσότητα σκόνης και σωματιδίων στην ατμόσφαιρα κατά τη χρήση τους.

Εάν οι στόχοι της επιχείρησης περιλαμβάνουν μείωση κόστους, αύξηση παραγωγικοτητας, ασφάλεια και ταυτόχρονη βελτίωση περιβαλλοντικού αποτυπώματος, η λύση είναι MPS από την HP και την Infinitum. Μάλιστα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της WSP είναι η πρώτη στον κόσμο ολοκληρωμένη προσφορά Υπηρεσιών Διαχειριζόμενης Εκτύπωσης με πιστοποίηση ουδέτερου ισοζυγίου άνθρακα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήστε με την Infinitum

Advertorial

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider