Η Nova επενδύει δύο δισ. ευρώ για να προετοιμάσει την Ελλάδα για το ψηφιακό μέλλον

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Nova επενδύει δύο δισ. ευρώ για να προετοιμάσει την Ελλάδα για το ψηφιακό μέλλον
Νέο ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών 10 Gigabit μέχρι το σπίτι αναπτύσσει η NOVA.

Μπορεί κάποτε η σύνδεση στο διαδίκτυο να απαιτούσε κάμποσα λεπτά αναμονής και να αντιμετωπίζαμε ένα σωρό τεχνικές δυσκολίες, όμως οι καιροί αλλάζουν. Ζούμε άλλωστε σε μια εποχή, όπου σχεδόν τα πάντα πλέον γίνονται ψηφιακά, επομένως δεν νοείται νοικοκυριό ή επιχείρηση, ανεξαρτήτου μεγέθους, χωρίς μια εξαιρετικά γρήγορη και ποιοτική σύνδεση στο διαδίκτυο.

Η ανάγκη για όλο και πιο γρήγορες ταχύτητες είναι επιτακτική και γι’ αυτό το λόγο η Nova στο πλαίσιο του πενταετούς στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης, ετοιμάζεται να δημιουργήσει το δικό της ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών (Fiber to the home). Με αυτό τον τρόπο θα συνεχίσει να επενδύει σε δίκτυα νέας γενιάς (5G), δίνοντας στην Ελλάδα τη δυνατότητα να γεφυρώσει το χάσμα των ψηφιακών υποδομών με τους Ευρωπαίους εταίρους της.

Μιλάμε ουσιαστικά για ένα ψηφιακό άλμα της χώρας μας, η οποία μέσα στα επόμενα χρόνια θα αλλάξει «ταχύτητα». Πιο συγκεκριμένα, το επενδυτικό σχέδιο της Nova περιλαμβάνει την ανάπτυξη ιδιόκτητου δικτύου οπτικών ινών 10 Gigabit, παρέχοντας κάλυψη με οπτική ίνα μέχρι το σπίτι (Fiber to the Home) στο 40% του ελληνικού πληθυσμού, καθώς και σε επιχειρήσεις, καλύπτοντας το 70% των Περιφερειών της χώρας. Η επένδυση θα φτάσει τα 2 δισ. ευρώ μέχρι το 2027 όπως ανακοίνωσε πρόσφατα η Unided Group, o κορυφαίος πάροχος τηλεπικοινωνιών και media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και αναμένεται να καλύψει τις ανάγκες για ευρυζωνικές ταχύτητες για τις επόμενες γενιές. Η επένδυση αυτή φυσικά έρχεται να προστεθεί στην προηγούμενη, ύψους 1,5 δισ. ευρώ, που πραγματοποίησε η United Group τα τελευταία 2 χρόνια.

Είναι γνωστό πως η Nova αποτελεί πλέον πάροχο υποδομών ευρείας κλίμακας για εκατομμύρια Έλληνες ιδιώτες και επιχειρήσεις, παρέχοντάς τους πρόσβαση στα οφέλη της ραγδαίας εξελισσόμενης κοινωνίας των Gigabit. Mάλιστα πολύ σύντομα οι συνδρομητές της εταιρείας θα μπορούν να απολαύσουν ταχύτητες 1 Gigabit, μέσα από το λανσάρισμα νέων εμπορικών πακέτων οπτικής ίνας για το σπίτι (FTTH).

Η Ελλάδα είναι πλέον έτοιμη να υποδεχθεί το ψηφιακό μέλλον και η Nova, με τον συνεχή εκσυγχρονισμό και ανάπτυξη των δικτύων κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, το κάνει πράξη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider