Κωστής Χατζηδάκης: Επισκέφθηκε την Atos Greece, που βραβεύθηκε ως "Great Place To Work"

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κωστής Χατζηδάκης: Επισκέφθηκε την Atos Greece, που βραβεύθηκε ως "Great Place To Work"
Τις εγκαταστάσεις της βραβευμένης ως "Great Place To Work" εταιρείας τεχνολογίας Atos Greece, επισκέφθηκε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης.

Τις εγκαταστάσεις της βραβευμένης ως "Great Place To Work" εταιρείας τεχνολογίας Atos Greece, επισκέφθηκε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης.

O κ. Χατζηδάκης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ξεναγήθηκε σε όλους τους χώρους της εταιρείας από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Atos Greece, Μιχάλη Σδράλλη, ενώ συνομίλησε για αρκετή ώρα με τους εργαζομένους, από τους οποίους δέχθηκε και ερωτήσεις για ζητήματα που τους απασχολούν και αφορούν στο χαρτοφυλάκιο του υπουργείου του.

Παράλληλα ενημερώθηκε αναλυτικά για τις δραστηριότητές, τα καινοτόμα προϊόντα αλλά και τα προγράμματα που εφαρμόζει η Atos Greece για τους εργαζομένους της, τα οποία ανέλυσε η διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού, Θάλεια Ανδριοπούλου.

Μεταξύ αυτών, το "Welcome back Mommy", ένα πρόγραμμα υποδοχής των μητέρων που επιστρέφουν στη δουλειά τους μετά τη γέννηση του παιδιού τους καθώς και το Πρόγραμμα Share για την συμφιλίωση της οικογενειακής με την επαγγελματική ζωή.

Η εταιρεία, όπως ενημερώθηκε ο υπουργός, παρέχει επίσης εξαιρετικά ευέλικτες συνθήκες εργασίας στους εργαζομένους της με δυνατότητα τηλεργασίας για όλους, ίδιες γονικές άδειες για γυναίκες και άντρες ενώ εφαρμόζει πολιτική ίσων αμοιβών για τα δύο φύλα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Atos Greece έχει διακριθεί ως Best Workplace επί δύο χρονιές στη σειρά, έχει λάβει το Share Equality Certification, ενώ οι υπάλληλοί της έχουν αναδείξει ως Great Place to Work για συνεχόμενα έτη.

Aναφερόμενος στους λόγους που οδήγησαν στην επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις της εταιρείας ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, εστίασε σε τρεις άξονες:

«Πρώτον, γιατί είναι μία εταιρεία στον χώρο των νέων τεχνολογιών και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα. Δεύτερον, είναι μία εταιρεία εξωστρεφής. Η Ελλάδα μέσω της εταιρείας αυτής είναι παρούσα σε άλλες χώρες της Ευρώπης και του κόσμου.

Και τρίτον, γιατί εφαρμόζει σύγχρονες πολιτικές στα ζητήματα της εργασίας και της κάλυψης των εργαζομένων της. Τα προγράμματα πληρωμένης μαθητείας και το “Welcome back Mommy” είναι ενδεικτικά παραδείγματα αυτής της νέας αντίληψης. Αυτή την αντίληψη, ως κυβέρνηση και ως υπουργείο Εργασίας, τη στηρίζουμε και την ενθαρρύνουμε. Και θέλουμε να βρει μιμητές».

Αντίστοιχα, ο διευθύνων σύμβουλος της Atos Greece, Μιχάλης Σδράλλης, δήλωσε: «Είχαμε την ευκαιρία να έχουμε στα γραφεία μας τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη. Συζητήσαμε μαζί του για θέματα που αφορούν τους υπαλλήλους της εταιρείας, τα προϊόντα και κυρίως τις δραστηριότητες και τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει η Atos Ελλάδας σχετικά με τους εργαζόμενούς της.

Για εμάς, το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο είναι οι άνθρωποι της εταιρείας μας και συνεχίζουμε να επενδύουμε σε αυτούς, σε ένα παγκόσμια ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Παράλληλα είχαμε τη δυνατότητα να δείξουμε στον υπουργό, ορισμένα από τα πρωτοποριακά, σε παγκόσμιο επίπεδο, προϊόντα της εταιρείας μας. Παραμένουμε δεσμευμένοι στην συνεχή ανάπτυξη των ανθρώπων μας έτσι ώστε να διασφαλίσουμε τον υψηλότατο βαθμό ποιότητας και καινοτομίας των προϊόντων που παράγουμε από το κέντρο της Αθήνας και διαθέτουμε διεθνώς».

Η Atos Greece αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες της χώρας και από τις κορυφαίες στην έρευνα και ανάπτυξη προϊόντων τεχνολογίας αιχμής, ενώ αυτή τη στιγμή απασχολεί 310 εργαζομένους. Oι κύριες δραστηριότητές της είναι Communication Technologies (τεχνολογίες επικοινωνιών), Public Safety & Next Generation Emergency Services Solutions (λύσεις επόμενης γενιάς για τη δημόσια ασφάλεια και την πολιτική προστασία) και Collaboration Services (λύσεις συνεργασίας τηλεπικοινωνιών).

Κύρια μέριμνά της αποτελεί η ανάπτυξη των προϊόντων ενοποιημένων επικοινωνιών και συνεργασίας της Unify, ενός από τα ηγετικά brands και πρωτοπόρα στον χώρο των ψηφιακών επικοινωνιών διεθνώς, για περισσότερες από τρεις δεκαετίες.

Ως το μεγαλύτερο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης προϊόντων Unify για την Atos διεθνώς, το γραφείο της Αθήνας, στο Ηράκλειο Αττικής, αποτελεί έναν σύγχρονο χώρο όπου οι εργαζόμενοι έχουν την ευκαιρία να εμβαθύνουν τη γνώση τους σε θέματα ανάπτυξης προϊόντων λογισμικού, να ανταλλάξουν απόψεις με μερικούς από τους πιο κατηρτισμένους επαγγελματίες του χώρου διεθνώς και να συνθέσουν τις δικές τους καινοτόμες προτάσεις, ακόμη και να τις καταχωρίσουν ως διεθνείς πατέντες.

Επιπλέον, στην Ελλάδα, λειτουργεί το κεντρικό data center της Unify Αtos που φιλοξενεί όλα τα περιβάλλοντα ανάπτυξης και ελέγχου του λογισμικού, που ενσωματώνεται στα προϊόντα της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider