Σε συνομιλίες για την εξαγορά της Discord έναντι 10 δισ. δολαρίων βρίσκεται η Microsoft

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε συνομιλίες για την εξαγορά της Discord έναντι 10 δισ. δολαρίων βρίσκεται η Microsoft
Tις συνομιλίες φέρεται να έχει αναλάβει ο επικεφαλής του Xbox, Phil Spencer, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ένα ακόμα βήμα στον θαυμαστό κόσμο του gaming φαίνεται πως εξετάζει η Microsoft, αφού σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg o τεχνολογικός κολοσσός βρίσκεται σε συνομιλίες με την Discord, την video-game εφαρμογή επικοινωνίας.

Η είδηση κυκλοφόρησε λίγες ώρες αφότου δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η Discord αναζητά αγοραστή. Σύμφωνα μάλιστα με πηγές που μίλησαν στο Bloomberg, η ιδιοκτήτρια του Xbox φαίνεται πρόθυμη να πληρώσει περισσότερα από 10 δισ. δολάρια για να αποκτήσει την πλατφόρμα η οποία αριθμεί σήμερα περί τα 140 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες και τα έσοδα της την προηγούμενη χρονιά άγγιξαν τα 130 εκατ. δολάρια.

Διευκρινίζοντας πως τις συνομιλίες έχει αναλάβει ο επικεφαλής του Xbox, Phil Spencer, το δημοσίευμα του Bloomberg τονίζει ότι οι συζητήσεις βρίσκονται σε αρχικό στάδιο και η συμφωνία δεν θεωρείται ούτε δεδομένη, ούτε άμεσα αναμενόμενη.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, αν οι όροι της δεν είναι ικανοποιητικοί, η ιδιοκτήτρια εταιρεία θα μπορούσε να επιλέξει εναλλακτικά την είσοδο στο χρηματιστηριακό ταμπλό.

Αξίζει να διευκρινιστεί ότι η Microsoft δεν εμφανίζεται ως η μοναδική τεχνολογική εταιρεία που έχει κάτσει στο τραπέζι των συνομιλιών, με τις Amazon και Epic Games να αποτελούν μερικούς από τους έτερους διεκδικητές.

Στην περίπτωση της Microsoft βέβαια μια τέτοια εξαγορά θα ενδυνάμωνε γενικότερα την θέση της στον τομέα των εφαρμογών επικοινωνίας, δίνοντας της εφόδια έναντι των βασικών ανταγωνιστών του Teams όπως Slack, Zoom και άλλων. Άλλωστε η εταιρεία δεν ενδιαφέρεται για πρώτη φορά για τέτοιου τύπου εφαρμογές. Πέρυσι δημοσιεύματα ήθελαν την Microsoft να βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με το TikTok ενώ συνομιλίες φέρεται να έχει πραγματοποιήσει και για την απόκτηση της Pinterest Inc.

Να σημειώσουμε πως παρά τα έσοδά της η Discord παραμένει μη κερδοφόρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal. Ωστόσο έχει διευρύνει αισθητά τους χρήστες της, χάρη στην πανδημία με πολλούς εξ αυτών να μην συγκαταλέγονται αμιγώς στην κατηγορία των gamers.

Η χρήση της εφαρμογής προσφέρεται μέσα από δύο συνδρομητικά πακέτα. Το ένα είναι δωρεάν ενώ το άλλο -συνδρομή Nitro, κοστίζει 9,99 δολάρια και προσφέρει χαρακτηριστικά, όπως υψηλότερη ανάλυση στο screensharing, μεγαλύτερο όριο upload και περισσότερα stickers. Όσο για την αποτίμηση της εταιρείας πρόσφατα εκτιμήθηκε στα 7 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider