Τεχνολογία
14-01-2021 | 10:57

CES 2021: Με έμφαση στο Smart Home και την τηλεργασία τα νέα προϊόντα της D-Link

Νίκη Παπάζογλου
Μοιράσου το
CES 2021: Με έμφαση στο Smart Home και την τηλεργασία τα νέα προϊόντα της D-Link

Νέο ορισμό στο smart-home και στην ανερχόμενη τάση της εξ αποστάσεως εργασίας φιλοδοξεί να δώσει η D-Link, παγκόσμιος ηγέτης στην τεχνολογία δικτύωσης και συνδεσιμότητας, μέσα από τα προϊόντα που παρουσιάζει στην CES 2021, την μεγαλύτερη τεχνολογική έκθεση η οποία για πρώτη φορά στην ιστορία της πραγματοποιείται διαδικτυακά. 

Με έμφαση στην ασφάλεια, στα μέσα ψυχαγωγίας και στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση και εργασία, η εταιρεία μας σύστησε τις τελευταίες τεχνολογίες Wi-Fi 6, 5G και 2,5 Gigabit Ethernet, τεχνολογίες που έχουν σχεδιαστεί για να ανταποκρίνονται στις αυξανόμενες απαιτήσεις των σύγχρονων έξυπνων σπιτιών και των χώρων εργασίας. 

Στόχος των νέων τεχνολογιών της D-Link είναι να βελτιώσουν το οικοσύστημα του οικιακού δικτύου και να βοηθήσουν τους ανθρώπους να συνεχίσουν να προσαρμόζονται στην ρουτίνα της νέας καθημερινότητας, διαφαλίζοντας ότι οι χρήστες θα παραμένουν συνδεδεμένοι με τις συσκευές τους αλλά και μεταξύ τους, υποστηρίζουν

Ειδικότερα, στην κατηγορία 2,5 Gigabit, ανεβάζοντας τον πήχη των λύσεων ενσύρματης σύνδεσης, η D-Link παρουσιάζει το ολοκαίνουργιο USB-C σε 2.5G Ethernet Adapter (DUB-E250) και το Multi-Gigabit Unmanaged Switch (DMS-106XT). Επιπλέον, η εταιρεία αποκάλυψε την τελευταία της λύση έξυπνης οικιακής ασφάλειας, την 2K QHD Pan & Zoom Wi-Fi κάμερα εξωτερικού χώρου (DCS-8635LH), καθώς και τον προσαρμογέα AX1800 Wi-Fi 6 USB 3.0 (DWA-X1850), το 5G Wi - Fi 6 Mobile Hotspot (DWR-2101) και το 5G AC2600 Wi-Fi Router (DWR-978).

«Το να παραμένουμε συνδεδεμένοι μεταξύ μας, με τα σπίτια και τις επιχειρήσεις μας είναι απαραίτητο σήμερα περισσότερο από ποτέ. Η παγκόσμια πανδημία μας έχει διδάξει πόσο σημαντική είναι η τεχνολογία και τον κρίσιμο ρόλο της στη διατήρηση της καθημερινότητας μας. από την απομακρυσμένη εργασία και τη εκμάθηση μέχρι την παροχή ψυχαγωγίας και το να παραμένουμε συνδεδεμένοι με τους αγαπημένους μας - όπου κι αν βρίσκονται», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Kevin Wen, Πρόεδρος της D-Link Europe «Περισσότερο από ποτέ, η D-Link έχει ως στόχο να διασφαλίζει ότι οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο παραμένουν συνδεδεμένοι σε όλους τους τομείς της ζωής τους. Είμαστε περήφανοι που παρουσιάζουμε τις νεότερες τεχνολογίες μας, οι οποίες αποτελούν πραγματικά απόδειξη της δέσμευσής μας να δημιουργήσουμε και να κατασκευάσουμε λύσεις που πραγματικά βελτιώνουν τη ζωή των ανθρώπων», προσέθεσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκτεταμένη γκάμα καινοτόμων, υψηλής απόδοσης και διαισθητικών τεχνολογιών της D-Link διατίθεται τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους καταναλωτές μέσω του παγκόσμιου δικτύου καναλιών και συνεργατών λιανικής και παρόχων υπηρεσιών.

USB-C to 2.5G Ethernet Adapter (DUB-E250)

insider

Το καινοτόμο, βραβευμένο με έπαινο στη CES 2021, DUB-E250 της D-Link είναι ο μικρότερος προσαρμογέας USB-C 2.5G Ethernet που διατίθεται στην αγορά.

Σχεδιασμένο για να εξουδετερώσει τα σημεία συμφόρησης του δικτύου επιτρέποντας 2,5 φορές το εύρος ζώνης μιας σύνδεσης Gigabit Ethernet, είναι πλήρως συμβατό με τον υπάρχοντα εξοπλισμό δικτύου. Το DUB-E250 παρέχει μια προσιτή, γρήγορη και απλή μετάβαση σε συνδεσιμότητα υψηλής απόδοσης.

Multi-Gigabit Unmanaged Switch (DMS-106XT)

insider

 

Το DMS-106XT είναι το νεότερο unmanaged switch της D-Link που επιταχύνει την απόδοση του δικτύου και προσφέρει αδιάκοπες διαδικτυακές εμπειρίες.

Διαθέτοντας θύρες 2.5G Ethernet και μία θύρα Ethernet 10G, οι χρήστες μπορούν να συνδεθούν για να απολαύσουν απρόσκοπτη ροή HD και παιχνίδια, ενώ η θύρα 10G συνδέεται με αποθηκευτικά μέσα για γρήγορη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ή επαναφορά δεδομένων.

Η λειτουργία Turbo ενεργοποιεί εξαιρετικά χαμηλό λανθάνοντα χρόνο για ροή και gaming υψηλής ποιότητας, ενώ η προσαρμοσμένη LED παρέχει άμεσες πληροφορίες σχετικά με το δίκτυο. Οι multi-gig θύρες είναι συμβατές με τα υπάρχοντα και παλαιότερα καλώδια και εξοπλισμό. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να αναπτυχθεί όπου απαιτείται επιπλέον εύρος ζώνης χωρίς δαπανηρή και χρονοβόρα εκ νέου καλωδίωση ή αντικατάσταση εξοπλισμού.

2K Panning κάμερα εξωτερικού χώρου (DCS-8635LH)

insider

 

H νέο DCS-8635LH κάμερα εξωτερικού χώρου παρέχει ακριβή, λεπτομερή παρακολούθηση και προστασία για το σπίτι ή το γραφείο. Η κάμερα δικτύου με βαθμολογία IP65 προσφέρει ανάλυση 2K QHD και κάλυψη 360 μοιρών χάρη στην εκλεπτυσμένη, μηχανική δυνατότητα λήψης.

Παράλληλα διαθέτει και προηγμένες δυνατότητες όπως ανίχνευση ατόμου, αναγνώριση προσώπου, αυτόματη παρακολούθηση κίνησης, ανίχνευση σπασίματος γυαλιού και σειρήνα ηχείων, ώστε να αποτρέπει τους εισβολείς και προστατεύουν τις εγκαταστάσεις.

Προσαρμογέας AX1800 Wi-Fi 6 USB 3.0 (DWA-X1850)

insider

Το DWA-X1850 της D-Link είναι ο πρώτος προσαρμογέας USB 3.0 Wi-Fi 6 στην αγορά, παρέχοντας έναν γρήγορο, εύκολο και οικονομικό τρόπο για τους χρήστες να αναβαθμίσουν υπολογιστές με την τελευταία ασύρματη τεχνολογία AX.

Απλώς συνδέοντας τον προσαρμογέα σε μια θύρα USB, οι χρήστες μπορούν να επωφεληθούν από ασφαλές, υψηλής ταχύτητας Internet έως και 574 Mbps στη ζώνη 2,4GHz και 1200 Mbps στη ζώνη 5GHz. Το DWA-X1850 διαθέτει επίσης κρυπτογράφηση Wi-Fi WPA3 για βέλτιστη προστασία δικτύου και συσκευών.

5G Wi-Fi 6 Mobile Hostpost (DWR-2101) και 5G AC2600 Wi-Fi Router (DWR-978)

 

insider

Τέλος το 5G Wi-Fi 6 Mobile Hotspot της D-Link (DWR-2101) και το 5G AC2600 Wi-Fi Router (DWR-978) προσφέρουν γρήγορη συνδεσιμότητα 5G εν κινήσει, ή στο σπίτι ή στο γραφείο.

Με ταχύτητες λήψης έως και 1,6 Gbps, αυτοί οι δρομολογητές 5G είναι τέλεια κατασκευασμένοι για να τροφοδοτούν τις περισσότερες διαδικτυακές εφαρμογές με υψηλή διαμετακόμηση δεδομένων, αλλά και την απομακρυσμένη εργασία που έχει γίνει ο κανόνας του σήμερα.

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.