Χατζηδάκης: Πάνω από 1,5 εκατ. συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χατζηδάκης: Πάνω από 1,5 εκατ. συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους
Τα σχόλια του υπουργού Εργασίας με αφορμή τις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ το βράδυ του Σαββάτου.

Περισσότεροι από 1,5 εκατ. συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους, υπολογίζει ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, στον απόηχο των χθεσινών ανακοινώσεων του πρωθυπουργού από το βήμα της 86ης ΔΕΘ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπ. Εργασίας, επεσήμανε πως η αύξηση στις συντάξεις μπορεί να είναι και άνω του 6% και πρόσθεσε ότι τίποτα δεν εμποδίζει κάποιον συνταξιούχο εκτός από την αύξηση στη σύνταξη να πάρει και κάποιο άλλο επίδομα, όπως λόγου χάριν της θέρμανσης ή το επίδομα των 250 ευρώ, αν το δικαιούται.

Παράλληλα, τόνισε ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χτες θα εξειδικευτούν σταδιακά από τους αρμόδιους υπουργούς και σημείωσε ότι τα μέτρα που αφορούν στο δικό του υπουργείο είναι μια επανάληψη της βοήθειας που δόθηκε και πέρυσι τα Χριστούγεννα.

Σχετικά με τις καθυστερήσεις που υπήρχαν στην απονομή συντάξεων σχολίασε ότι ορθώς ο πρωθυπουργός είπε ότι ήταν ντροπή και πρόσθεσε ότι με βάση τα τελευταία στοιχεία, αυτή τη στιγμή έχουμε 35.000 εκκρεμείς κύριες συντάξεις. Πέρυσι τέτοια εποχή οι εκκρεμείς συντάξεις ήταν 130.000.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε, το βάρος θα δοθεί στις επικουρικές συντάξεις ενώ για την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και τη μείωση ασφαλιστικών εισφορών είπε ότι θα περάσει το ταχύτερο δυνατόν νομοθετική διάταξη, για να τεθούν σε ισχύ.

Όσον αφορά τη νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό σχολίασε ότι θα ληφθούν υπόψη οι ανάγκες εργαζομένων και των επιχειρήσεων ενώ θα γίνει διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους και η κυβέρνηση και θα αποφασίσει.

«Το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας δεν θα το παραχωρήσουμε σε κανέναν» κατέληξε ο υπουργός Εργασίας.

«Οι συνταξιούχοι που έχουν υψηλή προσωπική διαφορά θα δουν αύξηση στα εισοδήματά τους όχι από την αύξηση των συντάξεων, η οποία θα περιορίσει το ύψος της προσωπικής διαφοράς, αλλά από την κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης, καθώς μιλάμε κυρίως για συνταξιούχους με υψηλότερες συντάξεις» είχε τονίσει ο κ. Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΥΠΟΙΚ: Τη Δευτέρα η εξειδίκευση των οικονομικών μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

Η μεγάλη «ώρα» των αεροδρομίων – Ο ΔΑΑ και το ΧΑ, τα νέα projects, η Καλαμάτα και ο ρόλος του «Υπερταμείου»

Πακέτο ΔΕΘ: Τι αλλάζει στο επίδομα θέρμανσης, σε ΦΠΑ στα ακίνητα, καφέ, μεταφορές, τουρισμό, για ποιους "παγώνει" το τέλος επιτηδεύματος

gazzetta
gazzetta reader insider insider