Τέλη κυκλοφορίας: Τελευταία ευκαιρία για την πληρωμή τους, από αύριο πρόστιμα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τέλη κυκλοφορίας: Τελευταία ευκαιρία για την πληρωμή τους, από αύριο πρόστιμα
Από αύριο 2 Μαρτίου  όποιος δεν θα έχει πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας ή όποιος δεν προλάβει να υποβάλλει την ηλεκτρονική δήλωση ακινησίας οχήματος, θα υποστεί το πρόστιμο για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας που θα είναι ισόποσο των τελών.

Λίγες ώρες έχουν στη διάθεσή τους οι κάτοχοι οχημάτων για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2021. Η παράταση που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών λήγει εντός της ημέρας και καλύπτει και την ηλεκτρονική κατάθεση πινακίδων.

Από αύριο 2 Μαρτίου όποιος δεν θα έχει πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας ή όποιος δεν προλάβει να υποβάλλει την ηλεκτρονική δήλωση ακινησίας οχήματος, θα υποστεί το πρόστιμο για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας που θα είναι ισόποσο των τελών. Όσοι πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας μετά την Παρασκευή που έληξε κανονικά η προθεσμία μπορεί να έχουν ήδη επιβαρυνθεί με το πρόστιμο που είναι ισόποσο των τελών κυκλοφορίας. Όμως τα χρήματα αυτά θα τους επιστραφούν.

Επίδομα θέρμανσης

Επίσης σήμερα εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή των παραστατικών αγοράς πετρελαίου θέρμανσης και λοιπών καυσίμων προκειμένου να καταβληθεί στους δικαιούχους το επίδομα θέρμανσης.

Από τις 688.412 αιτήσεις που έχουν υποβάλει τα νοικοκυριά και έχουν κριθεί ως επιλέξιμες, έχουν πληρωθεί μέχρι στιγμής οι 355.314. Για να πληρωθούν και οι υπόλοιπες, θα πρέπει να προσκομιστούν τα παραστατικά αγοράς του πετρελαίου θέρμανσης και των λοιπών καυσίμων. Κανονικά αυτό θα έπρεπε να γίνει μέχρι χθες 28 Φεβρουαρίου. Επειδή όμως χθες ήταν Κυριακή, τα παραστατικά θα γίνονται αποδεκτά και σήμερα 1η Μαρτίου με ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί μια ολιγοήμερη παράταση. Η κατάθεση των δικαιολογητικών γίνεται μέσω της πλατφόρμας του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης. Από τους 565.222 καταναλωτές που χρησιμοποιούν πετρέλαιο θέρμανσης για τις ανάγκες τους και δικαιούνται επίδομα θέρμανσης μέχρι και το τέλος Δεκεμβρίου είχαν προσκομίσει δικαιολογητικά οι 317.396. Η επόμενη πληρωμή του επιδόματος θέρμανσης έχει προγραμματιστεί στις 31 Μαρτίου ενώ μέχρι το τέλος Απριλίου, θα λάβουν το επίδομα όσοι χρησιμοποιηθούν για θέρμανση φυσικό αέριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider