Το παλαιότερο επενδυτικό ταμείο στον κόσμο στρέφεται στο ESG

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το παλαιότερο επενδυτικό ταμείο στον κόσμο στρέφεται στο ESG
kuwait
Το Kuwait Investment Authority θέλει να καταστήσει ολόκληρο το χαρτοφυλάκιό του συμβατό με το ESG.

Ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά ταμεία στον κόσμο με έδρα σε κράτος – μέλος του ΟΠΕΚ στοχεύει στη βιώσιμη χρηματοδότηση και προετοιμάζει το έδαφος για την «ζωή μετά το πετρέλαιο».

Το κρατικό επενδυτικό ταμείο του Κουβέιτ (Kuwait Investment Authority), με κεφάλαια ύψους700 δισεκατομμυρίων δολαρίων έχει εντολή να προετοιμάσει το κράτος για βιώσιμη μετάβαση.

Το Kuwait Investment Authority θέλει να καταστήσει ολόκληρο το χαρτοφυλάκιό του συμβατό με περιβαλλοντικά, κοινωνικά και εταιρικής διακυβέρνησης κριτήρια (ESG), δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ταμείου.

Σε αντίθεση με τις αρχές του ESG, το Κουβέιτ, το οποίο αντλεί πολύ σημαντικά έσοδα από τις εξαγωγές αργού, είχε όλα αυτά τα χρόνια ως κινητήριο δύναμή του το πετρέλαιο ενώ δεν έχει θέσει στόχους για καθαρές μηδενικές εκπομπές όπως έχουν κάνει άλλοι περιφερειακοί του γείτονες (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Σαουδική Αραβία).

Ωστόσο, το ταμείο, το οποίο είναι το παλαιότερο στον κόσμο και διαχειρίζεται 700 δισεκατομμύρια δολάρια - σύμφωνα με το Sovereign Wealth Fund Institute - λέει ότι το ESG έχει κεντρικό ρόλο στις προοπτικές του.

«Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη με το KIA να οδεύει προς 100% συμμόρφωση με το ESG για ολόκληρο το χαρτοφυλάκιό του, ενώ επί του παρόντος επικεντρώνεται στο E μέρος του ESG», είπε ο Ghanem Al-Ghunaiman στο Bloomberg News.

Η αρχή έχει εφαρμόσει το πρότυπο ESG που έχει οριστεί από έναν ανεξάρτητο παγκοσμίως αναγνωρισμένο οίκο, σύμφωνα με τον Al-Ghunaiman, ενώ όπως ανέφερε το ταμείο έχει αρχίσει να εκδίδει τριμηνιαίες εκθέσεις ESG για τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Με πληροφορίες από το Bloomberg.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: ESG, ΟΠΕΚ+ και lockdown «παίζουν» τις τιμές το 2022

ESG: Υψηλός ο κίνδυνος για Greenwashing το 2022

Η πράσινη χρηματοδότηση «απογειώνει» το ESG

gazzetta
gazzetta reader insider insider