Lidl: Ενισχύει την προστασία του κλίματος θέτοντας συγκεκριμένους στόχους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Lidl: Ενισχύει την προστασία του κλίματος θέτοντας συγκεκριμένους στόχους

Με τη συμμετοχή της στην πρωτοβουλία «Science Based Targets», η Lidl Ελλάς δεσμεύεται να καθορίσει και να υλοποιήσει συγκεκριμένους, επιστημονικά τεκμηριωμένους κλιματικούς στόχους, καθώς και να προωθήσει αποτελεσματικά μέτρα για την προστασία του κλίματος.

Η εταιρία εντείνει τις προσπάθειές της για την προστασία του κλίματος και θέτει ως κλιματικούς στόχους μία σειρά από επιστημονικά τεκμηριωμένους στόχους. Ο όμιλος Schwarz δεσμεύτηκε για λογαριασμό όλου του ομίλου στην πρωτοβουλία «Science Based Targets», η οποία υποστηρίζει τις επιχειρήσεις στον καθορισμό και στην υλοποίηση επιστημονικά τεκμηριωμένων κλιματικών στόχων.

Βάσει των υφιστάμενων κλιματικών ισορροπιών, η Lidl Ελλάς θα καθορίσει στόχους και μέτρα με στόχο την αποφυγή, τη μείωση ή την αντιστάθμιση των εκπομπών CO2 στις επιχειρήσεις και στην εφοδιαστική αλυσίδα. Με αυτόν τον τρόπο, η Lidl Ελλάς καταβάλλει την προσπάθεια που της αναλογεί για τη συγκράτηση της αύξησης της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη αρκετά κάτω από τους 2°C, όπως προβλέπεται στη Συμφωνία του Παρισιού.

«Η κλιματική αλλαγή απειλεί την επιβίωσή μας, συνεπώς απαιτείται η ανάληψη δράσης από κάθε τομέα της κοινωνίας μας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Lidl Ελλάς δεσμεύτηκε να συμβάλει στη βελτίωση της προστασίας του κλίματος εδώ και χρόνια με την εφαρμογή διαφόρων μέτρων. Εστιάζοντας στους επιστημονικά τεκμηριωμένους στόχους, κάνουμε ένα βήμα μπροστά και θέτουμε τον ακρογωνιαίο λίθο για μία αποτελεσματική στρατηγική για την προστασία του κλίματος. Θα ενημερώνουμε τακτικά τους πελάτες μας σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνουμε και την πρόοδό μας, καθώς θεωρούμε ότι και γι' αυτούς είναι ένα σημαντικό ζήτημα», δήλωσε η Βασιλική Αδαμίδου, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας της Lidl Ελλάς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider