H Πηνελόπη Βαζούρα στο Insider: Ύψιστη προτεραιότητά μας η υγιεινή των σχολείων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Πηνελόπη Βαζούρα στο Insider: Ύψιστη προτεραιότητά μας η υγιεινή των σχολείων
Η Brand Manager Klinex Unilever Ανατολικής Ευρώπης μας μίλησε για τον ρόλο της KLINEX στην καθαριότητα των σχολείων.

Σε μια νέα, σπουδαία συνεργασία τον Δήμο Αθηναίων προχώρησε φέτος η KLINEX. Στο πλαίσιο του προγράμματος «Καθαροί Ζούμε στο Σχολείο» εφοδίασε δωρεάν και τα 280 Δημόσια Δημοτικά και Νηπιαγωγεία του Δήμου με απολυμαντικά προϊόντα, προκειμένου να διασφαλιστεί ένα ασφαλές περιβάλλον για τους μικρούς μαθητές.

Το insider μίλησε με την Πηνελόπη Βαζούρα, Brand Manager KLINEX Unilever Ανατολικής Ευρώπης για τη σημασία που έχει η συγκεκριμένη δράση, ειδικά τη φετινή χρονιά, καθώς και για την ευρύτερη εκστρατεία δωρεάν διάθεσης προϊόντων από την KLINEX, με στόχο την προστασία του γενικότερου πληθυσμού.

Ακολουθεί η συνέντευξη:

Ας γυρίσουμε για λίγο στο 2016. Πώς γεννήθηκε το πρόγραμμα «Καθαροί Ζούμε στο Σχολείο»;

Έχοντας καθιερωθεί στη συνείδηση του κοινού ως ο ειδικός στην απολύμανση, η KLINEX αναζητούσε πάντα τρόπους για να ανταποδίδει την τεράστια εμπιστοσύνη των καταναλωτών στη μάρκα. Το 2016, στο πλαίσιο της ευρύτερης κοινωνικής προσφοράς μας, εντοπίσαμε την ανάγκη να συμβάλουμε στην καθαριότητα και απολύμανση των σχολικών χώρων, ώστε το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζουν και αναπτύσσονται τα παιδιά να είναι όσο γίνεται πιο υγιεινά καθαρό.

Επιπλέον, είδαμε κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες μελέτες, σύμφωνα με τις οποίες η παρουσία των παιδιών στο σχολείο -που διακόπτεται συχνά εξαιτίας ιώσεων κλπ.- είναι απαραίτητη, όχι μόνο για τους προφανείς μαθησιακούς λόγους, αλλά και για την κοινωνικοποίησή τους, την ανάπτυξη της αυτοπεποίθησής τους και πολλά άλλα. Έτσι, γεννήθηκε το πρόγραμμα Καθαροί Ζούμε στο Σχολείο που, μετά από τέσσερα χρόνια, συνεχίζεται πολύ δυναμικά.

Πώς προέκυψε η φετινή συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων;

Η συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων, ο οποίος είχε αναγνωρίσει από την αρχή τη σημασία του προγράμματός μας, προέκυψε από την ανάγκη να ενισχυθούν οι συνθήκες υγιεινής καθαριότητας των σχολείων που έχει στην αρμοδιότητά του. Όπως είναι ευνόητο, η εμφάνιση της πανδημίας του κορωνοϊού επηρέασε δραματικά τις ανάγκες αυτές, στις οποίες η KLINEX ανταποκρίθηκε άμεσα.

Αυτή τη στιγμή, που η πανδημία πλήττει ιδιαίτερα την Αττική, είμαστε περήφανοι που έχουμε εντάξει και τα 280 δημόσια νηπιαγωγεία και δημοτικά του Δήμου στο πλαίσιο του «Καθαροί Ζούμε στο Σχολείο», ανεβάζοντας έτσι σε πάνω από 800 συνολικά, τα σχολεία στα οποία προσφέρουμε δωρεάν καθαριστικά και απολυμαντικά προϊόντα για να καλύπτουμε τις ετήσιες ανάγκες τους, σε όλη την Ελλάδα.

Θεωρείτε ότι τα σχολεία μπορούν να είναι ασφαλή για τα παιδιά;

Θα ήταν ανεπίτρεπτα επιπόλαιο να απαντήσουμε σε μια ερώτηση, για την απάντηση της οποίας μόνο οι ειδικοί επιστήμονες θα μπορούσαν να δώσουν στοιχεία.

Σε μια τόσο ειδική περίσταση, όπως η σημερινή πανδημία, όπου τα δεδομένα εξελίσσονται ή και ανατρέπονται καθημερινά, εμείς μπορούμε να διαβεβαιώσουμε ότι έχουμε θέσει ως ύψιστη προτεραιότητά μας την υγιεινή καθαριότητα των σχολείων και ότι, όπως πάντα, κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να εντάξουμε όσο το δυνατόν περισσότερα σχολεία στο πρόγραμμα «Καθαροί Ζούμε στο Σχολείο».

Πέραν των σχολείων, ποιους κλάδους αφορά η ευρύτερη εκστρατεία δωρεάν διάθεσης προϊόντων από την KLINEX;

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, καταβάλλουμε εντατικές προσπάθειες ώστε να προσφέρουμε τη στήριξή μας στους κοινωνικούς φορείς που έχουν αυξημένες ανάγκες υγιεινής καθαριότητας λόγω της πανδημίας.

Έτσι, φέτος από την αρχή της πανδημίας, έχουμε ήδη προσφέρει πάνω από 10.000 λίτρα καθαριστικών και απολυμαντικών προϊόντων σε Δήμους της χώρας μας και σε φορείς όπως το Γηροκομείο Αθηνών, το ΕΚΑΒ, το πυροσβεστικό σώμα, το Υπουργείο Υγείας και άλλους.

Πόσο σημαντική είναι η εταιρική κοινωνική ευθύνη για την KLINEX;

Η έννοια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης είναι συνυφασμένη με το DNA, όχι μόνο της KLINEX, αλλά και της Unilever, η οποία έχει συνδέσει τις επιχειρηματικές δραστηριότητές της με ένα Παγκόσμιο Σχέδιο Αειφορίας. Ως πιστός «υπηρέτης» του σχεδίου αυτού, η μάρκα μας προσπαθεί να συμβάλει κατά το δυνατό στη βελτίωση της υγιεινής και της ποιότητας ζωής των ανθρώπων. Αυτό υλοποιείται με μια ποικιλία από δράσεις που έχουν πάντα στο επίκεντρό τους την κοινωνική προσφορά.

Είμαστε περήφανοι και χαρούμενοι για το θετικό αντίκτυπο που έχουν οι δράσεις μας αυτές και είμαστε σε διαρκή εγρήγορση για να τιμούμε το διαχρονικό μέλημα της KLINEX, που είναι η υγιεινή καθαριότητα στους χώρους όπου δραστηριοποιούνται οι συνάνθρωποί μας από τη νέα γενιά μέχρι την τρίτη ηλικία.

Ποιο είναι το όραμα της KLINEX για το μέλλον;

Ως φανατικοί οπαδοί του ρητού «το παρελθόν προβλέπει το μέλλον», δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε σταθερά και δυναμικά στο δρόμο της κοινωνικής ευθύνης και να γινόμαστε όσο γίνεται πιο δημιουργικοί για να ανταποκρινόμαστε με αποτελεσματικότητα στις ανάγκες -τακτικές και έκτακτες- που επηρεάζουν τις ζωές των ανθρώπων. Όραμά μας είναι να γίνουμε η Νο1 επιλογή του Έλληνα καταναλωτή καλύπτοντας ΚΑΘΕ ανάγκη για καθαριότητα και υγιεινή σε όλο το σπίτι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider