Tip of the Day

Ξεκίνησαν οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών: Βήμα - βήμα η διαδικασία

04-09-2024 | 10:03
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ξεκίνησαν οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών: Βήμα - βήμα η διαδικασία

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://eregister.it.minedu.gov.gr μπορούν να μπαίνουν από χτες, Τρίτη (3/9) οι πρωτοετείς φοιτητές, για να ολοκληρώσουν -ηλεκτρονικά– τις εγγραφές για το ακαδημαϊκό έτος 2024 - 2025. Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, έως και 11/9, οι επιτυχόντες των Πανελληνίων Εξετάσεων έτους 2024 και της ειδικής κατηγορίας των πασχόντων από σοβαρές παθήσεις, μπορούν να εγγράφονται ηλεκτρονικά στην ομώνυμη πλατφόρμα.

Οι επιτυχόντες μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Πληροφοριακό Σύστημα Ηλεκτρονικές Εγγραφές 2024 του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://eregister.it.minedu.gov.gr.

eregister.it.minedu.gov.gr: Η διαδικασία για τις εγγραφές

Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή οι επιτυχόντες των Πανελληνίων Εξετάσεων ΓΕΛ-ΕΠΑΛ έτους 2024, θα πρέπει να εισάγουν τον 8ψηψιο κωδικό εξετάσεων υποψηφίου ως όνομα χρήστη και ως κωδικό ασφαλείας (password), τον ίδιο που χρησιμοποίησαν για την εισαγωγή τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Οι επιτυχόντες της ειδικής κατηγορίας των πασχόντων από σοβαρές παθήσεις έτους 2024, θα μπορούν να μπαίνουν στην ηλεκτρονική εφαρμογή εγγραφής με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποίησαν για την εισαγωγή τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή της Αίτησης-Μηχανογραφικού Δελτίου Σοβαρών Παθήσεων, χρησιμοποιώντας ως όνομα χρήστη τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) που αναγράφεται στο Μηχανογραφικό τους Δελτίο και ως κωδικό ασφαλείας εκείνον που ήδη έχουν διαμορφώσει για την πρόσβαση στο Μηχανογραφικό Δελτίο Σοβαρών Παθήσεων.

eregister.it.minedu.gov.gr: Τι αναφέρει το υπουργείο Παιδείας

Αντίστοιχα, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, η «αίτηση εγγραφής των επιτυχόντων μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος ενέχει χαρακτήρα Υπεύθυνης Δήλωσης. Οι επιτυχόντες μετά την είσοδο τους στην εφαρμογή θα καλούνται να συμπληρώσουν τον προσωπικό τους Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), ο οποίος θα επιβεβαιώνεται μέσω διαλειτουργικότητας με το Εθνικό Μητρώο ΑΜΚΑ».

«Μεταξύ των υπόλοιπων στοιχείων που ο χρήστης καλείται να συμπληρώσει στην ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής του, είναι ο αριθμός ΑΔΤ ή Διαβατηρίου, ο οποίος συνήθως εμφανίζεται προσυμπληρωμένος με την αντίστοιχη τιμή, που ο ίδιος χρήστης συμπλήρωσε στο Μηχανογραφικό Δελτίο του, διατηρώντας όμως τη δυνατότητα τροποποίησης».

Κατά τη διαδικασία της Ηλεκτρονικής Εγγραφής, οι επιτυχόντες είναι απαραίτητο να δηλώσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους, αριθμό κινητού τηλεφώνου και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα οποία επιβεβαιώνονται μέσω σχετικών μηχανισμών της ηλεκτρονικής εφαρμογής.

Επισημαίνεται ότι, η ορθότητα των στοιχείων επικοινωνίας είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς οι Γραμματείες των Σχολών/Τμημάτων θα έχουν τη δυνατότητα να τα χρησιμοποιήσουν σε περαιτέρω διαδικασίες. Μετά την τήρηση της ανωτέρω διαδικασίας, η εγγραφή του επιτυχόντος στο 1ο Εξάμηνο σπουδών του Τμήματος επιτυχίας του έχει ολοκληρωθεί.

Προστίθεται ότι παρέχεται η δυνατότητα αναίρεσης αίτησης εγγραφής που έχει καταχωρισθεί και έχει λάβει αριθμό πρωτοκόλλου, μέχρι τη λήξη της προθεσμίας των ηλεκτρονικών εγγραφών.

Έτσι, στην περίπτωση που κάποιος διαπιστώσει λανθασμένα στοιχεία στην αίτησή του κατόπιν της οριστικής υποβολής της, έχει τη δυνατότητα μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος να προχωρήσει σε αναίρεση της λανθασμένης αίτησης και την υποβολή νέας. Για τη διαδικασία της αναίρεσης ο χρήστης χρειάζεται να συμπληρώσει τον 8ψηφιο κωδικό υποψηφίου και τον αριθμό πρωτοκόλλου της προς κατάργηση αίτησης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

21:00

ΥΠΑΑΤ: Κινητοποιήσεις στη Μυτιλήνη εμπόδισαν την αποβίβαση εξοπλισμού για τον αφθώδη πυρετό

20:46

Επαφές Σχοινά στις Βρυξέλλες με Ευρωπαίους Επιτρόπους για τον αγροτικό τομέα

20:38

Μελόνι: «Θέλουμε να αναπτύξουμε κοινή παραγωγή με την Ουκρανία για drone»

20:36

Βουλή: Συζήτηση για το Κράτος Δικαίου την Πέμπτη - Στις 11:00 η παρέμβαση Μητσοτάκη

20:32

ΗΠΑ: Ο στρατός εμπόδισε επτά πλοία να περάσουν από το Ορμούζ το τελευταίο 48ωρο

20:26

Ανησυχία και στην ΕΚΤ για το Mythos της Anthropic

20:21

Εθνική Τράπεζα: Διανέμει 169.060 ίδιες μετοχές σε στελέχη και προσωπικό μέσω Stock Awards

20:11

Ευρύ το φάσμα των εκδηλώσεων του ανευρύσματος εγκεφάλου

20:09

ΟΛΘ: Νέο ιστορικό υψηλό σε έσοδα και κερδοφορία το 2025 - Προτεινόμενο μέρισμα 2,2 ευρώ ανά μετοχή

20:06

Το BBC θα καταργήσει 2.000 θέσεις εργασίας για μείωση εξόδων

20:00

Πώς o Όρμπαν ναρκοθέτησε τον δρόμο του Μαγιάρ προς την ΕΕ

19:51

Αισιόδοξος ο Ρούτε για τη χρηματοδότηση της αμυντικής βοήθειας του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία

19:50

Απώλειες στις ευρωαγορές με βαρίδι τα luxury brands

19:44

Reuters: Χάκερς υπέκλεψαν email του ΓΕΕΘΑ - Ποιους λογαριασμούς παραβίασαν

19:33

Συμφωνία για την συντριβή αεροσκάφους της Azerbaijan Airlines - Αναγνωρίζεται ο ρόλος της ρωσικής άμυνας

19:22

Bloomberg: Παράταση της εκεχειρίας κατά 2 εβδομάδες εξετάζουν Ιράν και ΗΠΑ

19:09

Η Euronet εξαγοράζει την ισπανική fintech PaynoPain

18:56

Ολοκληρώθηκε η θητεία του προέδρου των ΕΛΤΑ

18:43

«Ήρθε η ώρα να ζήσεις στη Ρωσία»: Η Μόσχα προσπαθεί να προσελκύσει νέους εργαζόμενους

18:30

Κέρδη για το πετρέλαιο με φόντο τις συνομιλίες στη Μέση Ανατολή

18:18

Ευρωκοινοβούλιο: «Ναι» με ευρεία διακομματική συναίνεση στην Έκθεση Τσιόδρα για απλοποίηση της χημικής νομοθεσίας

18:07

Μήνυμα ισχύος προς Ισραήλ από Ερντογάν: «Καμία δύναμη δεν μπορεί να απειλήσει την Τουρκία»

17:56

Τραμπ: «Με την Μελόνι δεν έχουμε πλέον την ίδια σχέση»

17:54

Στάση αναμονής στο Χρηματιστήριο της Αθήνας - Οριακή άνοδος για τον Γενικό Δείκτη

17:44

Ισπανία: Αναχώρησε από τη Βαρκελώνη μια νέα αποστολή του στολίσκου για τη Γάζα

17:31

Παραδόθηκε στην Πολεμική Αεροπορία το 50ό F-16V από τη Lockheed Martin

17:21

Ισραήλ: Στο υπουργικό η εκεχειρία στον Λίβανο - «Ιστορική ευκαιρία» για να λήξει ο έλεγχος της Χεζμπολάχ

17:16

WSJ: Καταρχήν συμφωνία ΗΠΑ - Ιράν για νέα συνάντηση

17:16

ΗΠΑ: Νέος επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας στη Βενεζουέλα ο Τζον Μπάρετ

17:03

Allbirds: Από τα παπούτσια...στην τεχνητή νοημοσύνη - Εκτόξευση 300% της μετοχής