Tip of the Day

Ξεκίνησαν οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών: Βήμα - βήμα η διαδικασία

04-09-2024 | 10:03
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ξεκίνησαν οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών: Βήμα - βήμα η διαδικασία
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://eregister.it.minedu.gov.gr μπορούν να μπαίνουν από χτες, Τρίτη (3/9) οι πρωτοετείς φοιτητές, για να ολοκληρώσουν -ηλεκτρονικά– τις εγγραφές για το ακαδημαϊκό έτος 2024 - 2025. Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, έως και 11/9, οι επιτυχόντες των Πανελληνίων Εξετάσεων έτους 2024 και της ειδικής κατηγορίας των πασχόντων από σοβαρές παθήσεις, μπορούν να εγγράφονται ηλεκτρονικά στην ομώνυμη πλατφόρμα.

Οι επιτυχόντες μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Πληροφοριακό Σύστημα Ηλεκτρονικές Εγγραφές 2024 του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://eregister.it.minedu.gov.gr.

eregister.it.minedu.gov.gr: Η διαδικασία για τις εγγραφές

Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή οι επιτυχόντες των Πανελληνίων Εξετάσεων ΓΕΛ-ΕΠΑΛ έτους 2024, θα πρέπει να εισάγουν τον 8ψηψιο κωδικό εξετάσεων υποψηφίου ως όνομα χρήστη και ως κωδικό ασφαλείας (password), τον ίδιο που χρησιμοποίησαν για την εισαγωγή τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Οι επιτυχόντες της ειδικής κατηγορίας των πασχόντων από σοβαρές παθήσεις έτους 2024, θα μπορούν να μπαίνουν στην ηλεκτρονική εφαρμογή εγγραφής με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποίησαν για την εισαγωγή τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή της Αίτησης-Μηχανογραφικού Δελτίου Σοβαρών Παθήσεων, χρησιμοποιώντας ως όνομα χρήστη τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) που αναγράφεται στο Μηχανογραφικό τους Δελτίο και ως κωδικό ασφαλείας εκείνον που ήδη έχουν διαμορφώσει για την πρόσβαση στο Μηχανογραφικό Δελτίο Σοβαρών Παθήσεων.

eregister.it.minedu.gov.gr: Τι αναφέρει το υπουργείο Παιδείας

Αντίστοιχα, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, η «αίτηση εγγραφής των επιτυχόντων μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος ενέχει χαρακτήρα Υπεύθυνης Δήλωσης. Οι επιτυχόντες μετά την είσοδο τους στην εφαρμογή θα καλούνται να συμπληρώσουν τον προσωπικό τους Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), ο οποίος θα επιβεβαιώνεται μέσω διαλειτουργικότητας με το Εθνικό Μητρώο ΑΜΚΑ».

«Μεταξύ των υπόλοιπων στοιχείων που ο χρήστης καλείται να συμπληρώσει στην ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής του, είναι ο αριθμός ΑΔΤ ή Διαβατηρίου, ο οποίος συνήθως εμφανίζεται προσυμπληρωμένος με την αντίστοιχη τιμή, που ο ίδιος χρήστης συμπλήρωσε στο Μηχανογραφικό Δελτίο του, διατηρώντας όμως τη δυνατότητα τροποποίησης».

Κατά τη διαδικασία της Ηλεκτρονικής Εγγραφής, οι επιτυχόντες είναι απαραίτητο να δηλώσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους, αριθμό κινητού τηλεφώνου και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα οποία επιβεβαιώνονται μέσω σχετικών μηχανισμών της ηλεκτρονικής εφαρμογής.

Επισημαίνεται ότι, η ορθότητα των στοιχείων επικοινωνίας είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς οι Γραμματείες των Σχολών/Τμημάτων θα έχουν τη δυνατότητα να τα χρησιμοποιήσουν σε περαιτέρω διαδικασίες. Μετά την τήρηση της ανωτέρω διαδικασίας, η εγγραφή του επιτυχόντος στο 1ο Εξάμηνο σπουδών του Τμήματος επιτυχίας του έχει ολοκληρωθεί.

Προστίθεται ότι παρέχεται η δυνατότητα αναίρεσης αίτησης εγγραφής που έχει καταχωρισθεί και έχει λάβει αριθμό πρωτοκόλλου, μέχρι τη λήξη της προθεσμίας των ηλεκτρονικών εγγραφών.

Έτσι, στην περίπτωση που κάποιος διαπιστώσει λανθασμένα στοιχεία στην αίτησή του κατόπιν της οριστικής υποβολής της, έχει τη δυνατότητα μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος να προχωρήσει σε αναίρεση της λανθασμένης αίτησης και την υποβολή νέας. Για τη διαδικασία της αναίρεσης ο χρήστης χρειάζεται να συμπληρώσει τον 8ψηφιο κωδικό υποψηφίου και τον αριθμό πρωτοκόλλου της προς κατάργηση αίτησης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

18:11

Ο Νετανιάχου θα συναντηθεί με τον Τραμπ στην Ουάσιγκτον την Τρίτη

18:08

Πυρκαγιά στην Επισκοπή Κέρκυρας – Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις

18:05

Συμφωνία άνω του 1 δισ. δολ. μεταξύ Verizon - Google

18:00

Το Ισραήλ εξαπολύει στρατιωτική επιχείρηση έπειτα από φονική σύγκρουση κοντά σε παλαιστινιακό χωριό

17:52

Hellenic Train: Διακοπή σιδηροδρομικής κυκλοφορίας στο τμήμα Λάρισα - Ραψάνη λόγω πυρκαγιάς

17:50

Χρηματιστήριο: Εβδομαδιαία κέρδη 1,86%, κράτησε «επαφή» με τις 2.500 μονάδες

17:41

Ο Γκουτέρες εξέφρασε ανησυχία για την επανάληψη των επιθέσεων των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα

17:28

Ο Κυρ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί αύριο με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας

17:14

ΗΠΑ: Σε υψηλό οκταμήνου η επιχειρηματική δραστηριότητα λόγω Μουντιάλ και 4ης Ιουλίου

17:08

Ρωσική πυραυλική επίθεση σε εκδήλωση της αμυντικής βιομηχανίας στην Ουκρανία - 10 νεκροί, 100 τραυματίες

16:56

Wall Street: Ψάχνει ηρεμία μετά την πτώση του brent - Παραμένει «κόκκινος» ο Nasdaq

16:48

Βαριά πρόστιμα για πυρκαγιές από αναμμένα τσιγάρα σε Σέρρες, Θεσπρωτία

16:35

Ο Τραμπ θα συναντηθεί με τον Ζελένσκι στις 28 Ιουλίου

16:34

ΕΛΤΑ: Σχέδιο μετασχηματισμού έως το 2030 - Οι επτά άξονες

16:27

ΑΑΔΕ: Στις 27/7 η έναρξη λειτουργίας ΚΕΦΟΔΕ και ΥΦΕ Θεσσαλονίκης

16:26

Eurobank: Ανθεκτικός ο ελληνικός τουρισμός το πρώτο πεντάμηνο παρά τις γεωπολιτικές εντάσεις

16:13

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στις 16 Φεβρουαρίου 2027 η δίκη του Γ. Ξυλούρη για «το δικαίωμα σιωπής»

16:00

«Πόλεμος» Ευρώπης-Ασίας για το LNG

15:50

Στουρνάρας: «Επαναφορά της 13ης σύνταξης θα οδηγήσει πάλι σε δύσκολες καταστάσεις»

15:49

Αναβρασμό προκαλεί ο περιορισμένος ανασχηματισμός κυβέρνησης του Μερτς

15:46

ΔΥΠΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για 1.000 άνεργους πτυχιούχους - Μισθοί έως 1.250 ευρώ

15:41

Αναβάθμιση της ΔΕΗ σε «ΒΒ» από Fitch

15:35

To Ισραήλ ετοιμάζεται για «μεγάλης κλίμακας αντιτρομοκρατική επιχείρηση» στην Δυτική Όχθη

15:33

Ανδρουλάκης σε Μητσοτάκη: «Κάνατε τα ίδια και χειρότερα με τους προκατόχους σας»

15:31

Θεοδωρικάκος: «Η Δημοκρατία απαιτεί ευθύνη και τη συμμετοχή όλων»

15:27

Ο «χάρτης» πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ έως 31 Ιουλίου

15:21

Ο Μπέρναμ εγκαινιάζει το «No10 North» για να μεταφερθεί η λήψη οικονομικών αποφάσεων από το Λονδίνο

15:16

Αυτές οι φωτογραφίες από τα Κουφονήσια 20 χρόνια πριν δείχνουν πώς έχει αλλάξει το ελληνικό καλοκαίρι

15:14

Η Κομισιόν κατηγορεί το TikTok ότι δεν προστατεύει επαρκώς τους ανήλικους χρήστες

15:07

«Aspides»: Αυξάνεται σε υψηλός ο κίνδυνος επιθέσεων από τους Χούθι στη Ερυθρά Θάλασσα