Tip of the Day

Ξεκίνησαν οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών: Βήμα - βήμα η διαδικασία

04-09-2024 | 10:03
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ξεκίνησαν οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών: Βήμα - βήμα η διαδικασία
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://eregister.it.minedu.gov.gr μπορούν να μπαίνουν από χτες, Τρίτη (3/9) οι πρωτοετείς φοιτητές, για να ολοκληρώσουν -ηλεκτρονικά– τις εγγραφές για το ακαδημαϊκό έτος 2024 - 2025. Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, έως και 11/9, οι επιτυχόντες των Πανελληνίων Εξετάσεων έτους 2024 και της ειδικής κατηγορίας των πασχόντων από σοβαρές παθήσεις, μπορούν να εγγράφονται ηλεκτρονικά στην ομώνυμη πλατφόρμα.

Οι επιτυχόντες μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Πληροφοριακό Σύστημα Ηλεκτρονικές Εγγραφές 2024 του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://eregister.it.minedu.gov.gr.

eregister.it.minedu.gov.gr: Η διαδικασία για τις εγγραφές

Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή οι επιτυχόντες των Πανελληνίων Εξετάσεων ΓΕΛ-ΕΠΑΛ έτους 2024, θα πρέπει να εισάγουν τον 8ψηψιο κωδικό εξετάσεων υποψηφίου ως όνομα χρήστη και ως κωδικό ασφαλείας (password), τον ίδιο που χρησιμοποίησαν για την εισαγωγή τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Οι επιτυχόντες της ειδικής κατηγορίας των πασχόντων από σοβαρές παθήσεις έτους 2024, θα μπορούν να μπαίνουν στην ηλεκτρονική εφαρμογή εγγραφής με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποίησαν για την εισαγωγή τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή της Αίτησης-Μηχανογραφικού Δελτίου Σοβαρών Παθήσεων, χρησιμοποιώντας ως όνομα χρήστη τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) που αναγράφεται στο Μηχανογραφικό τους Δελτίο και ως κωδικό ασφαλείας εκείνον που ήδη έχουν διαμορφώσει για την πρόσβαση στο Μηχανογραφικό Δελτίο Σοβαρών Παθήσεων.

eregister.it.minedu.gov.gr: Τι αναφέρει το υπουργείο Παιδείας

Αντίστοιχα, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, η «αίτηση εγγραφής των επιτυχόντων μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος ενέχει χαρακτήρα Υπεύθυνης Δήλωσης. Οι επιτυχόντες μετά την είσοδο τους στην εφαρμογή θα καλούνται να συμπληρώσουν τον προσωπικό τους Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), ο οποίος θα επιβεβαιώνεται μέσω διαλειτουργικότητας με το Εθνικό Μητρώο ΑΜΚΑ».

«Μεταξύ των υπόλοιπων στοιχείων που ο χρήστης καλείται να συμπληρώσει στην ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής του, είναι ο αριθμός ΑΔΤ ή Διαβατηρίου, ο οποίος συνήθως εμφανίζεται προσυμπληρωμένος με την αντίστοιχη τιμή, που ο ίδιος χρήστης συμπλήρωσε στο Μηχανογραφικό Δελτίο του, διατηρώντας όμως τη δυνατότητα τροποποίησης».

Κατά τη διαδικασία της Ηλεκτρονικής Εγγραφής, οι επιτυχόντες είναι απαραίτητο να δηλώσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους, αριθμό κινητού τηλεφώνου και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα οποία επιβεβαιώνονται μέσω σχετικών μηχανισμών της ηλεκτρονικής εφαρμογής.

Επισημαίνεται ότι, η ορθότητα των στοιχείων επικοινωνίας είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς οι Γραμματείες των Σχολών/Τμημάτων θα έχουν τη δυνατότητα να τα χρησιμοποιήσουν σε περαιτέρω διαδικασίες. Μετά την τήρηση της ανωτέρω διαδικασίας, η εγγραφή του επιτυχόντος στο 1ο Εξάμηνο σπουδών του Τμήματος επιτυχίας του έχει ολοκληρωθεί.

Προστίθεται ότι παρέχεται η δυνατότητα αναίρεσης αίτησης εγγραφής που έχει καταχωρισθεί και έχει λάβει αριθμό πρωτοκόλλου, μέχρι τη λήξη της προθεσμίας των ηλεκτρονικών εγγραφών.

Έτσι, στην περίπτωση που κάποιος διαπιστώσει λανθασμένα στοιχεία στην αίτησή του κατόπιν της οριστικής υποβολής της, έχει τη δυνατότητα μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος να προχωρήσει σε αναίρεση της λανθασμένης αίτησης και την υποβολή νέας. Για τη διαδικασία της αναίρεσης ο χρήστης χρειάζεται να συμπληρώσει τον 8ψηφιο κωδικό υποψηφίου και τον αριθμό πρωτοκόλλου της προς κατάργηση αίτησης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Ο Μακρόν στηρίζει τη λήψη νέων ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Ρωσίας

23:54

Nestlé: Πουλά το τμήμα βιταμινών και συμπληρωμάτων στις ΗΠΑ για 1 δισ. δολάρια

23:42

Ο Πούτιν καλεί την Αρμενία να επιλέξει μεταξύ ΕΕ και Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης

23:38

Βρετανία: Το φετινό καλοκαίρι ήταν το θερμότερο που έχει καταγραφεί στη χώρα

23:36

Dell: Αύξηση εσόδων 58% το β' τρίμηνο - Άλμα 10% για τη μετοχή

23:27

Στην Ελλάδα η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άλισον Χούκερ

23:19

Wall Street: «Κακή» αρχή στον Σεπτέμβριο - Απώλειες άνω των 400 μονάδων για τον Dow

23:07

Ρωσία: «Πρωτοφανής κλιμάκωση οι κατηγορίες της Γερμανίας για το drone στη Λειψία»

22:54

Ήρων: Τα τιμολόγια Σεπτεμβρίου

22:50

Απώλειες πάνω από 2% για τον χρυσό

22:36

Κικίλιας: «Δεν δεχόμαστε το κόστος των πολιτικών στη ναυτιλία να μετακυλιστεί στα νοικοκυριά»

22:21

Το Ιράν επιτίθεται σε στόχους αμερικανικών συμφερόντων στη Μέση Ανατολή

22:18

Ζελένσκι σε αεροπορικές: «Εξαιρετικά επικίνδυνος ο ρωσικός εναέριος χώρος»

21:56

Μητσοτάκης για ρωσική υβριδική επίθεση στη Λειψία: «Είμαστε αλληλέγγυοι στη Γερμανία»

21:51

Τραμπ: «Αν το Ιράν προχωρήσει σε αντίποινα θα αφανιστεί»

21:45

Ιταλία: Τέταρτο στην πρόθεση ψήφου το νεοσυσταθέν ακροδεξιό κόμμα «Εθνικό Μέλλον»

21:33

H Επιτροπή Εμπορίου και 22 πολιτείες μηνύουν την Amazon για κρυφές χρεώσεις σε 1,2 εκατ. διαφημιζόμενους

21:17

Ο Νετανιάχου επιβεβαίωσε τη σύλληψη του επικεφαλής εσωτερικής ασφαλείας της Χαμάς

21:05

Το Κρεμλίνο δεν αποκλείει τριμερή σύνοδο κορυφής ΗΠΑ-Κίνας-Ρωσίας

20:55

Τραμπ: «Δικαιολογημένα τα πλήγματα κατά του Ιράν»

20:42

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Ανακοινώθηκαν 29.948 προσλήψεις - Οι πίνακες με τα ονόματα

20:31

Η ΕΕ συζητά νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας - «Δεν θα εκφοβιστούμε από υβριδικές επιθέσεις»

20:30

Το νέο πυρηνικό deal Ρωσίας - Τουρκίας και το γεωπολιτικό αποτύπωμα

20:23

Μαρινάκης: «Ό,τι ακούσετε στη ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό, θα γίνουν πράξη»

20:08

WiWo: Η Volkswagen εξετάζει το κλείσιμο τεσσάρων εργοστασίων έως το 2034

20:05

ΕΕ: Δέκα χώρες είναι πρόθυμες να συμμετάσχουν σε μια νέα στρατιωτική αποστολή στον Λίβανο

19:53

Πετρέλαιο: Άλμα άνω του 5% για το WTI - Κοντά στα 95 δολάρια το Brent

19:44

Ιράν: Νέοι αμερικανικοί βομβαρδισμοί στα Στενά του Ορμούζ - Απαντά η Τεχεράνη

19:42

Η Βρετανία απειλεί με «μέτρα» εναντίον των εβραϊκών οικισμών στη Δυτική Όχθη

19:39

Η Γερμανία κατηγορεί τη Μόσχα για απόπειρα επίθεσης με drone στη Λειψία, κλείνει το προξενείο στη Βόννη