Tip of the Day

Ποιες τουριστικές επιχειρήσεις έχουν δεύτερη ευκαιρία για επιδότηση

10-09-2021 | 07:20
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Δεύτερη ευκαιρία για συμμετοχή στη δράση «Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης Πληττόμενων από την Πανδημία Τουριστικών Επιχειρήσεων Φιλοξενίας - ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ» έχουν τουριστικές επιχειρήσεις των οποίων η αίτησή τους έχει απορριφθεί.

H προθεσμία για συμμετοχή στο πρόγραμμα μέσω του οποίου οι τουριστικές επιχειρήσεις επιδοτούνται με κεφάλαιο κίνησης έως 400.000 ευρώ ανά ΑΦΜ για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών τους, λήγει την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 17:00. Σύμφωνα ωστόσο με τη δεύτερη τροποποίηση της πρόσκλησης, οι επιχειρήσεις των οποίων η αίτηση χρηματοδότησης που θα υποβληθεί έως τότε απορριφθεί, μπορούν μετά την έκδοση της σχετικής απορριπτικής απόφασης να υποβάλουν νέα αίτηση χρηματοδότησης.

Η νέα αίτηση μπορεί να υποβληθεί μέχρι και την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 17:00.Το δικαίωμα για νέα υποβολή παύει να υφίσταται σε περίπτωση που η επιχείρηση αυτή ενταχθεί στη δράση.

Η Αίτηση Χρηματοδότησης θα υποβληθεί ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) www.ependyseis.gr/mis.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα απευθύνεται σε τουριστικές επιχειρήσεις ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή και ειδικότερα: επιχειρήσεις φιλοξενίας κάθε μορφής, τουριστικά πρακτορεία, καθώς και επιχειρήσεις τουριστικών λεωφορείων.

Σε κάθε επιχείρηση θα αποδίδεται συνολική μη επιστρεπτέα επιχορήγηση υπό μορφή κεφαλαίου κίνησης, που μπορεί να φτάσει κατά μέγιστο σε ποσοστό 5% για τις επιχειρήσεις με επιλέξιμο ΚΑΔ στην κατηγορία 55 και 2,5% για επιχειρήσεις με άλλον επιλέξιμο ΚΑΔ του ετησίου Κύκλου Εργασιών του έτους 2019. Στις επιχειρήσεις που έχουν κάνει έναρξη εργασιών εντός του 2019 ή εντός του 2020 η μη επιστρεπτέα ενίσχυση μπορεί να φτάσει κατά μέγιστο σε ποσοστό 5% ή 2,5% ανάλογα με την επιλέξιμη δραστηριότητα του ανοιγμένου κύκλου εργασιών του έτους έναρξης εργασιών (2019 ή 2020).

Οι επιχειρήσεις θα πρέπει, μεταξύ άλλων:

  • Να έχουν κάνει έναρξη εργασιών μέχρι την 31.12.2020.
  • Να έχουν συμπληρώσει 1 τουλάχιστον ΕΜΕ μισθωτής εργασίας κατά το έτος 2019. Η προϋπόθεση τεκμαίρεται ότι πληρούται στην περίπτωση των επιχειρήσεων που συστάθηκαν εντός του 2020 και για τις επιχειρήσεις που κατά το έτος 2019 αποδεδειγμένα βρίσκονταν σε κατασκευαστικό στάδιο και δεν είχαν έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα οποιουδήποτε είδους.
  • Να έχουν μέχρι την 31.12.2020 ως κύριο κωδικό δραστηριότητας ή κωδικό δραστηριότητας με τα μεγαλύτερα έσοδα έναν από τους επιλέξιμους ΚΑΔ του Κεφαλαίου 6: «ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ». Συγκεκριμένα, για επιχειρήσεις με έναρξη εργασιών πριν την 01.01.2020, ο έλεγχος γίνεται βάσει του ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα, όπως αυτός αναγράφεται στο σχετικό Πεδίο του Εντύπου Ε3 Φορολογικού έτους 2019 που υποβλήθηκε στο έτος 2020. Για επιχειρήσεις με έναρξη εργασιών εντός του 2020, καθώς και για επιχειρήσεις που βρίσκονταν σε κατασκευαστικό στάδιο στο έτος 2019, ο έλεγχος γίνεται βάσει του κύριου ΚΑΔ δραστηριότητας.
  • Να τηρούν απλογραφικά ή διπλογραφικά βιβλία του ν. 4308/2014.
  • Να είναι υπόχρεες υποβολής Δηλώσεων ΦΠΑ.
  • Να παρουσιάζουν μείωση του κύκλου εργασιών τους κατά το έτος 2020, ποσοστού 30% τουλάχιστον σε σχέση με τον κύκλο εργασιών του 2019.
  • Να υποβάλουν μία Αίτηση Χρηματοδότησης ανά ΑΦΜ και μόνο για έναν επιλέξιμο Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας, για το σύνολο των τουριστικών εγκαταστάσεων φιλοξενίας που διαθέτουν ή των λοιπών τουριστικών δραστηριοτήτων τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

10:47

Η Nova εμπλουτίζει την πλατφόρμα της με την ένταξη του ANT1 και του MAK TV

10:46

ΑΑΔΕ: Προσοχή σε παραπλανητικά SMS για φόρο κυκλοφορίας που εμφανίζονται ως «MYaade» ή «GOV»

10:40

Alpha Bank: Απέκτησε 701.000 ίδιες μετοχές για 2,83 εκατ. ευρώ

10:38

Ευρωαγορές: Ήπια πτωτικά με φόντο το sell-off στα μέταλλα

10:34

Ο Τραμπ απειλεί να μηνύσει τον Τρέβορ Νόα για τα σχόλιά του κατά τη διάρκεια των Grammy

10:27

Ημέρες Καριέρας (ΔΥΠΑ): Στη Θεσσαλονίκη η μεγαλύτερη συνάντηση απασχόλησης στη Β. Ελλάδα

10:27

Αύξηση των ψυχωτικών διαταραχών στις νεότερες γενιές διαπιστώνει μελέτη στον Καναδά

10:26

Τιτάν: Ολοκλήρωσε την εξαγορά της «Vracs De L’Estuaire» στη Γαλλία

10:19

Disney: Το φαβορί για CEO στη μετά - Άιγκερ εποχή

10:10

Παπαθανάσης: Ανάπλαση παραλίμνιας ζώνης Καστοριάς, ύψους 6,65 εκατ. ευρώ

10:10

Μεντβέντεφ: Η Μόσχα δεν επιθυμεί μια παγκόσμια σύρραξη, αλλά η κατάσταση διεθνώς φαίνεται πολύ επικίνδυνη

09:59

Σεζουρνέ: Η ΕΕ χρειάζεται να προστατεύσει τις βιομηχανίες της με μία στρατηγική προώθησης του «Made in Europe»

09:55

CrediaBank: Νέος Γενικός Διευθυντής Χρηματαγορών ο Αθανάσιος Σταθάς

09:50

Eurobank: Αγορά 1,75 εκατ. ιδίων μετοχών έναντι 7,37 εκατ. ευρώ

09:48

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Έναρξη παραχώρησης ΒΟΑΚ

09:42

Oracle: Σχεδιάζει επένδυση έως 50 δισ. δολ. στο cloud

09:32

«Εργάνη»: Στο 78,5% αυξήθηκε η πλήρης απασχόληση - 563.000 νέες θέσεις εργασίας από το 2019

09:28

Νέα Επιχειρησιακή Σύμβαση στην Alpha Bank – Στα 1.600 ευρώ ο κατώτατος μισθός

09:21

Ανοίγει η συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση – Τα πέντε άρθρα που είναι στο επίκεντρο

09:18

Απώλειες 5% για το πετρέλαιο μετά τις δηλώσεις Τραμπ για Ιράν

09:18

Πώς οι εταιρείες μπορούν να αποφύγουν το greenwashing

09:02

Κινέζικο ένα στα 10 αυτοκίνητα που πωλούνται στην Ευρώπη

08:57

Φοντάνα Ντι Τρέβι: Σε ισχύ το εισιτήριο των 2 ευρώ

08:54

Δημοσιονομική παράλυση στις ΗΠΑ: Λύση πιθανόν «αύριο»

08:48

Κόστα Ρίκα: Εκλέγεται πρόεδρος η δεξιά Λάουρα Φερνάντες - Προς νίκη από τον α' γύρο

08:45

Υπ. Υγείας: Δύο νέα δωρεάν προγράμματα πρόληψης - Συνέντευξη Τύπου από την Ε. Αγαπηδάκη

08:41

Χωρίς ταξί Τρίτη και Τετάρτη η Αττική - Νέα 48ωρη απεργία

08:35

ΥΠΕΞ Ιράν: «Πρέπει να ξεπεράσουμε τη δυσπιστία» έναντι των ΗΠΑ για να διεξαχθούν συνομιλίες

08:28

Επιμένει το «ξεπούλημα» στα πολύτιμα μέταλλα: Πτώση 12% για ασήμι - Πιέσεις στον χρυσό

08:16

JYSK: Αύξηση πωλήσεων κατά 10% και έξι νέα καταστήματα οι στόχοι του 2026